Bisiklet Tamirciliğinden Avrupa Şampiyonluğuna!

Küçükken çalıştığı bisiklet tamircisinde bmx'lere duyduğu ilgi alaka nedeniyle akrobasiye başlayan Birkan Polat, bu sene Avrupa'da madalya almayı planlıyor.

24.02.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-16:17) Bisiklet Tamirciliğinden Avrupa Şampiyonluğuna!
Küçükken çalıştığı bisiklet tamircisinde bmx'lere duyduğu ilgi alaka nedeniyle akrobasiye başlayan Birkan Polat, bu sene Avrupa'da madalya almayı planlıyor.

Red Bull Motosiklet Sporcusu Birkan Polat gerçekleştirdiği röportajda, motosikletle akrobasi sporunu 6 senedir yaptığını dile getirdi.

Profesyonelliğinden önceki zamanlarda da motosiklet ve bisiklet geçmişi olduğunu vurgulayan Birkan, şu sözleri söyledi:

"Akrobasiye bisiklet tamircisinde başladım. Küçükken bisiklet tamircisinde çalışıyordum. Serbest stil bisikletlere çok ilgim vardı. Bisikletlerle hareket yaparak kendimi geliştiriyordum sürekli. Daha sonrasında ulaşılabilecek son noktaya gelmeden motosiklete geçiş yaptım. Motosikletin tadına vardım heyecanını hissettim. Motosikletle ilerlemeye başladım. İnternette izlediğim videolarda bu sporun farklı ülkelerde yapıldığını gördüm ama Türkiye'de çok fazla örneğini görmemiştim. Türkiye'de bir ilk olmak için aslında bu yola çıktım ve geçtiğimiz iki yıldır da akrobasi dalında Türkiye şampiyonu oluyorum. Türkiye'de bu sporu yapan çok fazla kişi yok. Yaklaşık 15 kişi oluyoruz bütün illerden gelen. 15 kişi içinden birinciliği elde ediyorum şükürler olsun."

2018 ve 2019 senelerinde Avrupa'da mücadele ederek bunu elde eden ilk Türk olduğunu söyleyen Birkan Polat, "Hedefim Kenan Sofuoğlu gibi Türk bayrağını Avrupa'da dalgalandırmaktı ve dalgalandırdım da. İyi hedeflere de ulaştım aslında ilk tecrübem olmasına rağmen. 2019 yılını Avrupa dördüncülüğü ile kapattım." ifadelerini kullandı.

Birkan Polat, Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası'nın bu sene mayıs ayında gerçekleşeceğini belirterek, "Tam tarihleri belli değil. Turnuvanın Türkiye'de Afyonkarahisar'da yapılması bekleniyor. Avrupalı sürücüler 2019 yılında da gelmişlerdi. Bu yıl da gelecekler. Bizim için onları misafir etmek, onlar birlikte yarışmak ve onlarla birlikte akrobasi hareketlerine çalışmak çok iyi oluyor. Burada yine hedeflerimiz tabii ki kürsüye çıkabilmek. Rabbim nasip ederse inşallah olur." dedi.

Birkan Polat, akrobasi sporu yapmak isteyenlerin çok çaba göstermesi gerektiğini, kendisinin senelerdir buna çalıştığını söyledi.

Gösteri esnasında korkup korkmadığı sorulması üstüne kafasındakileri dile getiren Birkan, şu sözleri söyledi:

"Burada sergilediğim hareketler son aşamaya varmış hareketler. Hepsi yapabildiğim hareketler. Antrenmanlar daha çok tehlikeli geçiyor. Her antrenmanda 10-15 kez düşüyorum. Şovlarda da düşebilirim. Düşmek gösterinin bir parçası. Ben gösteri yaparken çok heyecanlanıyorum. İnsanlarla aramda iletişimi yeni yeni kurabiliyorum. Bu 6. senem olmasına rağmen gösteriye çıktığımda sanki ilk kez çıkıyormuş gibi heyecan oluyor bende. Dediğim gibi bu sporu dışarıdan izleyen bazı insanlar çok tehlikeli buluyor, bazıları hareketleri o kadar kolay yapıyorum ki sanki kendilerinin de çok basit yapabileceğini söylüyorlar. Söylediğim gibi düşmek bu sporun bir parçası ama üzerininizde koruma ekipmanları olursa yaralanma riskiniz çok daha aza iniyor."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal