Birleşmiş Milletler'den Libya Tebriği

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilciliği ateşkes ilanı için "Önemli bir anlaşma" yorumunda bulundu.

22.08.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-11:22) Birleşmiş Milletler'den Libya Tebriği
Libya'da ateşkes ilan edilmesi Birleşmiş Milletler'i (BM) de memnun etti. BM Libya Özel Temsilciliği, Twitter hesabından her iki taraf için "önemli bir anlaşma" olarak nitelediği ateşkes ilanını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, ateşkesin ardından, bölgede tüm düşmanlıkların sona ereceğini ve yakında seçimlere gidileceğini duyurdu.

Salih, Libya topraklarında tam egemenlik sağlanması ve "yabancı kuvvetlerle paralı askerlerin ülkeyi terk etmesini" istediklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler'in tanıdığı Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac da Cuma günkü açıklamasında "tüm askeri güçlere derhal ateşkes ilan edilmesi ve operasyonların durdulması" talimatı vermişti.

Uzmanlara göre, baskılar sonucunda, Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti Sirte ve Cufra operasyonlarını askıya alması, Hafter'e bağlı güçlerin de karşı atağa geçmemiş olması taraflar arasında fiili bir ateşkesin zeminini oluşturuyordu.


Fayiz es-Serrac ateşkes ilanını şu sözlerle duyurmuştu:

''Siyasi ve ulusal sorumluluklarımızdan kaynaklı olarak, ülkedeki ve bölgedeki mevcut durumun bize dayattıkları da göz önünde bulundurularak, pandemi şartları da eklenince Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı tüm askeri güçlere derhal ateşkes ve ek olarak Libya topraklarında tüm muharebelerin sona erdirilmesi talimatı verdi.''
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal