10.02.2021-21:43 (Son Güncelleme:10.02.2021-21:43)


1

Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Birimi Direktörü Vladimir Voronkov, hain terör örgütü DEAŞ ile ilgili oluşturulan raporu BM Güvenlik Konseyine sundu.



2

Voronkov, oluşturulan raporda DEAŞ'ın 2020'nin ikinci yarısında yeniden toplanma ve faaliyetlerini canlandırma çabalarının hız kazandığına dikkat çekerek, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik DEAŞ tehdidinin arttığını ifade etti.



3

Voronkov raporla ilgili açıklamalarda bulunurken, 'DEAŞ, Irak ve Suriye ile diğer çatışma bölgelerinde koronavirüs salgınını yarattığı karmaşadan istifade ediyor.



4

Terör örgütü 2021 yılında dünyanın farklı yerlerinde saldırılar düzenleme kapasitesini yeniden kazanabilir.



5

Salgın yüzünden dünya genelinde gençler evde internette daha fazla zaman geçiriyor. Bu durum bazı ülkelerde ani saldırılara yol açabilir.' ifadelerini kullandı.



6

Suriye ve Irak'ta hala 10 bin civarında DEAŞ savaşçısının bulunduğunu belirten Voronkov, DEAŞ ve DEAŞ bağlantılı örgütlerin Batı Afrika'da geçen yılın sonlarına doğru saldılar düzenlediği, örgütün Orta Afrika'da güçlenmeye başladığı, Afganistan'da 2 binden fazla üyesi olduğu ve Güneydoğu Asya'da da gücünü koruduğunu ifade etti.



7

Birlemiş Milletler'in söz konusu raporu bölgedeki güçlere gönderdiği belirtirken, koalisyon güçlerinin DEAŞ'a yönelik yeni operasyonlar yapması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR