Birleşik Arap Emirlikleri Afganistan Cumhurbaşkanını Kabul Ettiğini Duyurdu!

Taliban’ın Afganistan’ı işgal etmesiyle Afganistan Cumhurbaşkanı’nın Eşref Gani’nin kaçtığı bilgisi yayıldı. BAE yaptığı açıklamada Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesini kabul ettiğini duyurdu.

18.08.2021-17:38 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-18:25) Birleşik Arap Emirlikleri Afganistan Cumhurbaşkanını Kabul Ettiğini Duyurdu!

Son günlerde Afganistan'da Taliban'ın ülke yönetimi ele geçirmesinin sonra ülkede iç savaş hala devam ediyor. Milyonlarca mülteci Afgan’lı tahliye edilmeyi bekliyor. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin kayıp olduğu bilgisi günemdeyken Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

EŞREF GANİ’NİN YERİ BELLİ OLDU

Taliban'ın başkent Kabil'de Başkanlık Sarayı'na girmesinden sonra ülkeyi Facebook hesabından yaptığı bir mesajlar terk eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin kaçtığı yer ortaya çıktı. 

BAE, EŞREF GANİ ve AİLESİNİ KABUL ETTİĞİNİ AÇIKLADI

En başta Tacikistan'a kaçtığı söylenen, ancak Tacikistan Dışişleri tarafından ülkede olduğu yalanlanan Gani'nin gittiği ülke belli oldu.  Birleşik Arap Emirlikleri yaptığı açıklamasında  Eşref Gani ve ailesi, insani nedenlerden dolayı ülkeye kabul ettiğini açıkladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal