Birkaç Adımda Evde Profesyonel Tırnak Bakımı

Kadınlar; yazın, plajda, denizde sürekli manikürlü gezmek ister. Özellikle renkli ojeler sürüldüğünde tırnaklar daha çok ortaya çıkar. Bu nedenle ojelerle daha dikkat çeken tırnakların da bakımlı olması gerekir. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz tırnak bakımı için birkaç önemli noktayı haberimizde ele aldık.

06.03.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:38) Birkaç Adımda Evde Profesyonel Tırnak Bakımı

Manikür yapımı için öncelikle lazım olan ilk şey bir törpü. Metal bir törpü ile tırnakları şekillendirmek daha kolay olacaktır. Tırnaklarınızı şekillendirirken tırnak yapınızı da dikkate almalısınız. Kare tırnaklara sahipseniz, tırnaklarınızı çok uzatmadan, küt törpülemeniz ideal olacaktır. Oval tırnaklar için tırnak uçları yuvarlak olmalıdır. Eğer tırnak yapınız uzunsa, badem şeklinde törpüleyerek badem tırnaklara sahip olabilirsiniz. Kısa tırnak ise en zor manikür stillerinden biridir. Fakat kısa yapılı tırnaklara sahip olanlar, tırnak etlerini biraz geriye iterek tırnaklarını daha uzun gösterebilirler. Eğer kısa tırnaklarınız varsa genellikle açık renkli ojeler sürmeniz doğru olacaktır. 3 taraflı sünger tırnak törpüsü ile tırnak yüzeyini törpüleyebilir ve tırnaklarınızın daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.

BİRKAÇ UFAK ADIMDA PROFESYONEL MANİKÜR

Evde manikür suyu hazırlamak için sıcak bir suyun içine birkaç damla limon ve lavanta yağı damlatmanız iyi olacaktır. Ellerinizi bu suya sokup tırnak etleriniz yumuşayana kadar bekleyin. Tırnak etleriniz yumuşadıktan sonra törpü yardımıyla tırnak etlerinizi geriye doğru itin. Böylece tırnaklarınız hem daha uzun görünecek hem de tırnak etlerinizi kesmediğiniz için kısa sürede tekrar çıkmayacaktır. Böylelikle tırnaklarınız daha uzun süre manikürlü duracaktır. Bu adımlardan sonra el kremi uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Krem emildikten sonra, tırnaklarınıza besleyici baz ojesi sürün ve seçtiğiniz renkteki ojeyi uygulayın. Ojeniz kuruduktan sonra top coat uygulayarak profesyonel bir görüntü elde edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal