Birikim Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Birikim hesabı nedir? Birikim hesabı nasıl açılır? Birikim hesabı ile ilgili merak ettiklerinizi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

07.02.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-09:27)

Birikim hesabı, tasarruflarınızı gecelik, aylık ya da yıllık olacak aralıklar ile faiz ya da kar payı oranları ile değerlendirebileceğiniz bir mevduat hesabı olarak ifade edilebilir. Birikim hesabı; Türk lirası veya döviz cinsinden de açılabilir.

BİRİKİM HESABI NEDİR?

Tasarruflarınızı gecelik, aylık veya yıllık faiz ya da kar payı oranlarıyla değerlendirebileceğiniz mevduat hesabına birikim hesabı denir. Birikim hesabı, Türk lirası veya döviz türünden açılabiliyor.

Birikim hesapları, tasarruf sağlamak isteyen kişilerin para biriktirebileceği mevduat ürünleri olması nedeni ile anaparaya faiz veya kar payı sunar. Verilen faiz ve kar payı bankalar arasında farklılık gösterebilir.

Bir birikim hesabı TL (Türk lirası) para türünden açılabileceği gibi Euro, dolar gibi döviz türünden de açtırılabiliyor. Hesabın açıldığı para türüne göre faiz veya kar payı kazanılır

BİRİKİM HESABI NASIL AÇILIR?

Birikim hesabı, açılmak istenen bankanın şubesine giderek başvuru gerçekleştirip açılabilir. Bununla birlikte eğer birikim hesabı açmak istediğiniz bankanın müşterisiyseniz; telefon bankacılığından, ATM’den, mobil ve internet şubelerinden faydalanarak da birikim hesabı açabilirsiniz.

Birikim hesabı açmak için eğer hesap açmak istediğiniz bankanın müşterisi değilseniz, standart bireysel banka hesabı açmanız gerekiyor. Şubeden hesap açtırmak için nüfus kimlik belgesinin yanınızda olması lazım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal