Birce Akalay hükümeti hedef aldı ağzına geleni sıraladı cevap Cem Küçük'ten geldi! Birce Akalay ne yaptı?

Muhalif tutumuyla bilinen Birce Akalay hükümetin ekonomi politikalarını hedef alan tutarsız çıkışıyla gündemde. Yaptığı paylaşımların ardından çok geçmeden gazeteci Cem Küçük tarafından tepki gördü ve sosyal medyanın gündemine oturdu.

22.07.2022-12:52 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-13:15) Birce Akalay hükümeti hedef aldı ağzına geleni sıraladı cevap Cem Küçük'ten geldi! Birce Akalay ne yaptı?

Son zamanlarda yaşanan kur dalgalanmaları ve hayat pahalılığı sanatçı Birce Akalay'ın gündemine girdi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla gündeme bomba gibi düşen sanatçı gazeteci ve vatandaşın tepkisini çekiyor!

Birce Akalay ne yaptı?

Birce Akalay hükümeti hedef alan açıklamalar yaparak tepkileri üsüne çekmiş durumda. Sanatcı instagram hesabından "ülkeyi satmaya devam ediyorlar" gibi metinler içeren ve  dolar kurunu eleştiren bir paylaşım yaptı. Dolar kurunun 2022 yılındaki en yüksek seviyeye çıkmış olmasını eleştiren Birce Akalay faturayı hükümete kesti. 

Avrupa Merkez Bankaları faiz artırıyor ABD dolar yakıyor!

Son günlerde dolardaki hızlı yükselişin sebebi küresel sebeplerken faturanın hükümete kesilmesi tepkiye yol açtı. ABD merkez bankasının dünyadaki dolar dolaşımını azaltması ve piyasadan dolar çekip dolar yakması bir sebepken bir diğer sebep ise Avrupa Merkez Bankalarının 11 yıl sonra ilk defa faiz artırması. Bölgedeki savaşın ve petrol krizinin de Doları ateşlediği ortamda fiyatların yükselmesi uzmanlar tarafından oldukca olağan karşılanıyor. Dünyada bu gelişmeler yaşanırken  Birce Akalay'ın hükümeti hedef alması da doğal olarak eleştiri oklarının ona dönmesine sebep oldu!


Cem Küçük ve Birce Akalay Arasında ne yaşandı?

Cem Küçük, sanatçının sosyal medya paylaşımının ardından önce şahsı eleştirdi ardından ise "senin gibiler ya ülkeden kaçıyor ya da hapse giriyor" yorumu yaptı. Bu açıklama hükümeti destekleyenler tarafınan bile eleştirilirken sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.


Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal