23.09.2019-17:03 (Son Güncelleme:25.03.2022-14:18)


1

Çoğu kişinin çocukluğunun filmi olan Pokemon aslında bir Japon çizgi filmidir. Bu yüzden Japonya halkı Pokemon'a çok öenm verir. Genelde ülkede konsept düğünler kutlamalar ve kafeler bolca var.



2

Dediğimiz gibi Japonya halkı çok saygılı ve kurallarına sıkı sıkıya bağlı yaşayan bir ülke. Birisi sizden 1 saniye önce doğduysa bile ona saygı eki kullanmalı ve onunla konuşmaya başlamadan önce ona selam vermelisiniz.



3

Japonya bir sürü küçük adadan (6000'den fazla) oluştuğu için toprak çok önem verdikleri bir element. Bu yüzdne de Japon Bahçesi adını verdikleri geleneksel bir sanatları vardır.



4

Devamlı deprem yaşanan bu ülkede yağma kavramı yoktur. Depremin şiddeti ve boyu ne olursa olsun kimse böyle bir harekette bulunmaz. Hatta sözlüklerinde bu terimi karşılayacak bir kelime bile yok.



5

Doğal güzelliklerin ünlü olduğu Japonya'da insanlar manzarayı seyretsin diye böyle duraklar var.



6

Japonya deyince çoğukişinin aklına böyle geleneksel kıyafetler gelse de artık neredeyse kimse bu kıyaftleri (kimono) giymiyor.



7

İşsizliğin en az olduğu ülkelerden birisi de Japonya. Japonya devleti halkına ömür boyu istihdam ve sağlık sigortası garantisi veriyor.



8

Tokyo'nun Disneyland'i dünyanın en iyi eğlence yerlerinden birisidir. Japon Disneyland , ABD dışında inşa edilen ilk disney parkı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR