Bir yıldır doğada tek başına yaşıyor: Yöre halkı ona, 'Dağların oğlu' olarak biliyor

Tam bir yıldır dağlarda tek başına yaşıyor. Yöre halkının kendisine ‘Dağların oğlu’ olarak tanınan Bülent Erkan(42) son bir yıldır kendi imkanları ile dağlarda tek başına hayatının sürdürüyor. Kendi yaptığı, etrafını naylonla kapladığı elektriği olmayan barakada teknolojiden uzak bir hayat sürüyor.

12.01.2023-15:40 - (Son Güncelleme: 12.01.2023-17:38) Bir yıldır doğada tek başına yaşıyor: Yöre halkı ona, 'Dağların oğlu' olarak biliyor

Yemeğini ve çayını kar suyunu eritip yapıyor. Yiyeceğini doğadan karşılayan Erkan, fırsat buldukça da yaban hayvanlarını görüntülüyor. Erkan, "Gece barakada uyurken kurtların uluması bana ninni gibi geliyor" dedi.

Hayatı sonunda belgesel oldu

Erzurum'un İspir ilçesinin Yedigöl Mahallesi'nde ailesi ile yaşayan ve çiftçilik ile yapan, aynı zamanda dağcılık ve maraton ile uğraşan Bülent doğa fırsat buldukça hayvanların fotoğraflarını çekiyor. Yılın yarısını dağlarda geçiren Erkan, bugüne kadar ayı, yaban keçisi, ur kekliği, kartal, şahin, kurt, tilki, domuz, balık ve nadir bulunan kelebekler gibi çok sayıda canlının fotoğraf ve görüntüsünü çekti.

Doğada tek başına yaşıyor

Hayalinin ileride belgesel çekmek olduğunu söyleyen Erkan, doğada kendi yöntemleriyle gizlenerek kamerasıyla yaban hayatını saklandığı için vahşi hayvanları bile yakından gördüğünü, ancak korkmadığını ifade etti. Bölgedeki sadece yaşamayan Erkan aynı zamanda bölgeyi de koruyor. Erkan'ın hayatını anlatan 'Dağların oğlu' adlı 17 dakikalık belgesel film, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Kar Film Festivali'nde birinci oldu.

Doğadan kopamıyor

Doğadan topladığı mantar ve çeşitli otlarla karnını doyuran Erkan, dağlarda yalnız yaşamaktan hiç korkmadığını ifade etti.

Dağların oğlu olarak biliniyor

Şehir yaşamının kendisine uygun olmadığını söyleyen Erkan, bir yıl önce köyüne bir kilometre uzaklıktaki ormanda kendi imkanlarıyla yaptığı naylondan barakada kalıyor. Elektrik olmayan barakada teknolojiden uzak bir yaşam süren Erkan, su ihtiyacını kışın kardan, yazın ise ormanda gözelerden sağlıyor. Günde en az 25 kilometre yol kateden Erkan, doğadan kopamadığı için evliliği hiç düşünmediğini söyledi.

Kurtların uluması ninni gibi geliyor

Maddi yönden zorluk çekmediğini belirten Erkan, "Maraton veya dağcılık sporu ile ilgili bir şey oluyorsa şehre gidiyorum. Onun dışında hayatımı hep tek başıma doğa ile baş başa geçiriyorum. Gece barakada uyurken kurt sürüsü yanıma kadar geliyor. Onların gecenin karanlığında saatlerce uluması bana ninni gibi geliyor. Bugüne kadar doğada birçok vahşi hayvanla karşı karşıya geldim. Görüntülerini ve fotoğraflarını çektim. Siz onlara bir şey yapmazsınız onlar da size bir şey yapmaz. Şu hayatta bunu öğrendim ki insanoğlundan başka zararlı kimse yok. Tüm ihtiyacımı doğa bana sağlıyor. Paranın geçmediği tek yer burası" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal