Bir ülke daha ABD misyonuna katılıyor: İtalya'dan sonra onlar da açıkladılar

İtalya'nın ardından Avustralya da ABD'nin Kızıldeniz misyonuna asker yollayacak. Bu sonuçla misyona destek verenlerin sayısı 8 oldu. İşte detaylar...

21.12.2023-12:13 - (Son Güncelleme: 21.12.2023-12:13) Bir ülke daha ABD misyonuna katılıyor: İtalya'dan sonra onlar da açıkladılar

İtalya Savunma Bakanlığı’nın ABD misyonuna katılacağını duyurmasının ardından bir ülke daha misyona destek sağlıyor. Avustralya, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sona erene kadar Kızıldeniz'den geçen gemileri engelleyeceğini açıklayan Yemen'deki İran destekli Husilere karşı oluşturulan ABD öncülüğündeki misyonu desteklemek üzere 11 askeri personel yollayacağını ancak savaş gemisi veya uçak göndermeyeceğini açıkladı.

11 asker Kızıldeniz yolcusu

Savunma Bakanı Richard Marles, Sky News televizyonuna yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD liderliğindeki Refah Muhafızı Operasyonu'na katkısının çerçevesini anlattı. Marles, Refah Muhafızı Operasyonu misyonunun Bahreyn'deki karargahına ocak ayında 11 askeri personelin gönderileceğini belirtti. 

Kızıldeniz

Odak noktalarını açıkladı

Avustralya ordusunun Pasifik bölgesine odaklanmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan Marles, "Stratejik odak noktamız konusunda gerçekten net olmamız gerekiyor ve stratejik odak noktamız, Kuzeydoğu Hint Okyanusu, Güney Çin Denizi, Doğu Çin Denizi ve Pasifik'tir" diye ekledi.

Eleştirileri reddetti

Marles, muhalefet milletvekillerinin, ABD'nin talep ettiği şekilde savaş gemisi göndermemesinin Avustralya'yı daha az güvenilir müttefik haline getirdiği yönündeki eleştirilerini reddederek, "Bu, kesinlikle saçma." yorumunda bulundu.

Avustralya da eklendi

Misyonda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Bahreyn, Kanada, İtalya, Fransa, Hollanda, Norveç, Seyşeller ve İspanya gibi ülkeler yer alıyor. Buna Avustralya’nın desteği de eklenmiş oldu.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal