Bir SİHA'lık Canınız Var! Güldürmeyin Kendinize

Yunan basını, İsrail'den yeni silah sistemleri alacaklarını ve Türkiye'yi bu silahlarla vuracağını söyleyecek kadar ileri gitti.

09.03.2021-11:29 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-11:29) Bir SİHA'lık Canınız Var! Güldürmeyin Kendinize

Her gün bir Türkiye haberiyle güne başlayan, sürekli provokatif başlık ve içeriklerle vatandaşlarının karşısına çıkan Yunan gazetesi Pentapostagma, bu sefer çok ileri giderek ''Yardım geliyor: Türkiye'yi İsrail silahlarıyla vuracağız'' manşetini attı.

GÜÇ ARTIK BİZDE

Atina'nın Fransa'dan Rafale savaş uçaklarını alması ve F-16'ları ''Viper'' seviyesine modernize etmeye başlaması ile Doğu Akdeniz ve Ege'de güç dengesini kendi lehlerine çevirdiklerini iddia eden Yunan gazetesi Pentapostagma, İsrail ile olan iyi ilişkilerinden yararlanarak, ordunun daha modern silahlarla takviye edilmesi gerektiğini yazdı.

İSRAİL SİLAHLARINA ALMA GİRİŞİMİ 

İsrail tarafından geliştirilen ve ilk kez 2019'da Suriye'de kullanılan süpersonik Rampage füzelerinin alınmasını gerektiğini belirten gazete, yine İsrail yapımı Spice güdüm kitlerinin de envantere katılmasının önemine değinerek, bu konuda görüşmeler yürütüldüğünü öne sürüldü. 

EGE'NİN DOĞUSUNA RADAR SİSTEMİ

Başka bir Yunan sitesi Realnews'in bir haberine atıfta bulunan Pentapostagma, Atina'nın, balistik füzelere karşı koruma sağlayan ve her biri 12-15 milyon dolar değerinde 5 radar sistemi almayı düşündüğünü vurgulayarak, bu radarların Ege'nin doğusundaki adalara tam koruma sağlayacağını aktardı. 

İSRAİL'DEN DEMİR KUBBE ALMAK İÇİN BASTIRIYORLAR 

Başbakan Miçotakis'in ''Demir Kubbe'' hava savunma sistemini almak için Tel Aviv yönetimi ile görüşmeleri bizzat yürüttüğünü vurgulayan gazete, bu sistemin Yunan hava sahasını korumanın anahtarı olacağını da yazdı. 

DONANMAYA TAKVİYE PARİS'TEN: BU FÜZELERLE ANKARA'YI VURABİLİRİZ 

Yunan donanmasının da takviyeye ihtiyacı olduğunu belirten Pentapostagma adlı gazete, bu açığın Fransa'dan alınacak sistemler ile kapatılacağını iddia etti. Paris yönetiminin Yunanistan'a Belhara fırkateynlerinin yanı sıra SCALP seyir füzelerinin satışına da yeşil ışık yaktığını öne süren gazete, haberini şu cümlelerle bitirdi: ''Türkler, Fransa'nın bu füzeleri Yunanistan'a satmasından korkuyor. Bu füzelerin menzili 1000 km. Belhara fırkatenlerinden fırlatılacak bu füzeler Ankara'daki hedefleri rahatlıkla vurabilir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal