Bir Öğretmenden Daha Fazlası! Öğrencisini Kucağında Taşıyor

Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Erimli beldesinde ilkokul öğrencisi olan Mustafa Demir, kas güçsüzlüğüne bağlı yürüme sıkıntısı çekiyor. Sınıf öğretmeni Erhan Arslanbaş, her teneffüs Mustafa’yı kucağına alıp bahçede oyun oynamasına yardım ediyor.

23.11.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-16:10) Bir Öğretmenden Daha Fazlası! Öğrencisini Kucağında Taşıyor

Sınıf öğretmeni Arslanbaş, öğrencisini kucağına alarak sınıf tahtasında ders çalıştırarak tıpkı diğer öğrencileri gibi eşit şekilde eğitim almasını sağlıyor. Okul döneminin yanında öğrencisini özel hayatta da bir o kadar ilgi gösteren Arslanbaş, Mustafa’nın tedavi sürecinde desteğini esirgemiyor. Büyüdüğünde doktor olup okula gidemeyen çocukları iyileştirmek isteyen Mustafa, okulu ve öğretmenini çok sevdiğini dile getirdi. 

Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Erimli beldesinde ilkokul öğrencisi olan Mustafa Demir (7), kas güçsüzlüğüne bağlı yürüme sıkıntısı çekiyor. Sınıf öğretmeni Erhan Arslanbaş, her teneffüs Mustafa’yı kucağına alıp bahçede oyun oynamasına yardım etmesi herkes tarafından takdir topluyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR 

Öğrenciler arasında fırsat eşitliğini savunan sınıf öğretmeni Erhan Arslanbaş, ‘Her öğrencinin sınıf içerisinde fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor. Tabi ki 5 parmağın 5'i bir değil. Herkesin arasında bireysel farklılıklar var. Biz de elimizden geldiği kadar sınıfımızda öğrencilerin arasında eşitliği sağlamayı çalışıyoruz. Her öğrencim kadar çok değerli öğrencim Mustafa Demir. Mustafa birinci sınıfa başladığı zaman babası ile konuştuk. Geçen sene biraz sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntılar Mustafa'nın fiziksel özelliklerinde kaynaklanıyordu. Rahat yürüyemiyordu, oturamıyordu, merdivenlerden çıkamıyordu. Bunun neticesinde psikolojik olarak kendisini biraz geride kalmış hissediyordu. Bizde elimizden geldiği kadar hem öğretmen hem de insanı vazifemiz olarak yardım etmeye çalıştık.’ İfadelerini kullandı. 

Tüm öğrencilerine eşit şekilde davranan Arslanbaş, ‘Mustafa evinden ayrılamamıştı. Herhangi bir sosyal aktivite katılamıyordu. Yeni bir ortama girmesi büyük bir sıkıntıydı. Ben de bir öğretmen olarak daha önceki tecrübelerimden de faydalanarak birinci sınıfta çocuğu kazanmanın önemini fark ediyorum. Bunu sadece Mustafa için değil, her öğrenci için yapıyordum. Ağlayan, kendisini yalnız veya mutsuz hisseden çocukları kucağımıza alıyoruz. Bunu sadece ben değil her öğretmen yapıyordur. Yapmıyorlarsa da yapmaları gerekiyor’ dedi. 

HER İNSAN BİR DÜNYADIR

Arıcak’ta eğitim açısından yetersizlikleri gidermeye çalıştıklarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Kılınç, 'Öğretmenlerimiz gerçekten burada destan yazıyor. Tüm buradaki eksikliklere rağmen yeri geldiğinde öğrencimizi evinden alıyor, teneffüste gezdiriyor ve destek çıkıyor. Bu bizi çok onurlandırıyor. Böyle öğretmen arkadaşlarımızla çalıştığım için gurur duyuyorum. Mustafa'nın gelişimini gözlemledim. Her birey çok önemlidir. Ben eğitime şöyle bakıyorum. Her insan bir dünyadır. O dünyanı ne kadar güzel hale getirebilirsek, o insanlara ne kadar dokunabilirsek eğitimciler açısından önemli bir kardır' dedi. 

Mustafa ve ikiz kardeşinin prematüre olarak dünyaya geldiğini söyleyen baba Yahya Demir, ‘Doğduklarında umudumuz yoktu. Doktorlar her şeye hazır olun dedi. O anda dünyam yıkılmıştı. İkizi Muhammet 45 gün Mustafa ise 55 gün kuvözde kaldı. Ben getiremediğim zamanlarda kendisi gelip götürüyordu. Okulda oğluma her türlü yardımı sağlıyor. Teneffüste gezdiriyor. Kucağına alıp sınıfta tahtada ders çalıştırıyor. İlk öncelerde parmak uçlarında yürüyordu. 2 kez botoks yaptık. İlerleme tam düzelme olmadı. Ameliyat ettikten sonra şimdi rahat basıyor. Tam dengesi yok ama ilerleyen zamanda tam düzelme olur’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal