Bir Evlilikte Erkek Nasıl Olmalı?

Başarılı bir evlilik için erkeklerin sahip olması gereken birtakım özellikler bulunmaktadır. Evlilik, yeri geldiği zaman insana güven ve aidiyet duygusu hissettiren, yeri geldiğinde ise yüke dönüşerek insanı daraltan bir konu olabilmektedir. Peki, bir evlilikte erkek nasıl olmalı?

17.07.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:43) Bir Evlilikte Erkek Nasıl Olmalı?

Evliliğin yaratacağı olumsuz hislerin her iki tarafın da benimseyeceği ya da halihazırda sahip olduğu davranışları iyileştireceği bazı noktalar vardır. Erkekler ise doğaları gereği, anlayışsız ve bencil olabilmektedirler. Bu nedenle evlilik içerisinde iletişim kopuklukları ve tartışmalar ortaya çıkabilmektedir.

Peki, evlenmek istediğiniz kişi gerçekten beyaz atlı bir prens mi? Bir evlilikte erkek nasıl olmalı?

Evlilikte Erkeğin Saygılı Olmasının Önemi Nedir?

Bir evlilikte erkek nasıl olmalı sorusunun belki de en önemli yanıtlarından biri erkeğin saygılı olmasıdır. Bir erkeğin saygılı olup olmadığı, sizi ne kadar önemsediğinden anlaşılabilmektedir. Bunun yanında, kendi aldığınız kararları değerlendirme biçimi de saygısını gösterir. Sizin yanlış yaptığınızı düşünse bile kararınıza saygı duyup yanınızda oluyor mu yoksa durmadan eleştirerek sizi küçümsüyor mu? Eğer saygılı bir erkek değilse, evlilikte alacağınız her kararın küçümsenebileceğini göz önüne almalısınız. Kariyerinize, ailenize, arkadaşlarınıza, beğenilerinize, kıyafet tarzınıza ve düşüncelerinize saygı duyan bir erkek bir evlilikte erkek nasıl olmalı sorusunun ilk yanıtını verir. Saygılı olan bir erkek aldatmaz, sadıktır.

Erkeğin Uyumlu Olmasının Önemi Nedir?

Kadın ve erkek arasında yıllardır süregelen bir iş bölümü olduğu doğru, ancak tüm ev işlerini size yıkarak kendi işini dahi yapmaktan aciz gibi duran bir erkek evlilikte eş değil yüktür.
Evlilik, hayatta birlikte yürünmesi gereken bir yol olduğu düşünüldüğünde, eşler birbirlerini destekleyerek uyum içerisinde ilerlemeye devam etmelidirler. Bir evlilikte erkek nasıl olmalı sorusunun yanıtlarından biri de uyumlu olmasıdır. Evde ve ev dışında belirli iş bölümlerine uyacak ve bunun sorumluluğunu alabilecek bir erkek, kadının hem sevgisini yıpratmayacak hem de kendi empati duygusunu geliştirerek daha anlayışlı olmasını sağlayacaktır.

Erkek, genellikle ailenin lideri olarak görüldüğü için güçlü ve korkusuz olması da önemlidir, ancak bunu eşine karşı değil, dışarıya karşı sergilemelidir. Gücüyle eşini bastırabileceğini düşünen erkek eninde sonunda bu kozu kullanacaktır. Ayrıca evliliğinin yolunda gitmemesinden korkmaması da bir erdem değildir.

Evlilikte Sağlıklı İletişim İçin Erkeğin Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Meşhur dizi repliği gibi, akşam bugün nasıl geçti diye sorduğunuz zaman “Bu seni hiç alakadar etmez” diyecek bir erkeğin evlilikte yol açacağı iletişim kopukluğunu ve güvensizliği bir düşünün.
Erkekler, doğaları gereği hem pek anlayışlı değildir hem de duygularını kadınlar kadar başarılı ifade etmekte zorlanabilirler. Bu biraz da yetişme tarzları ile alakalıdır. Evlilikte sağlıklı iletişim elzemdir. Bunun için erkeğin sahip olması gereken özellikler ise, akıllı olması, sorunları çözmeye eğilimli olması, eşinin fikirlerine değer vermesi, iyi bir dinleyici olması ve duygusal zekasının yüksek olmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal