Bir dönem Trabzonspor başkanlığı yapmıştı: Mehmet Ali Yılmaz kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Bir dönem Trabzonspor Başkanı ile Gençlik ve Spor Bakanı görevlerini üstlenen Mehmet Ali Yılmaz, evinde ölü bulunmuştu. Sosyal medya gündem olan olayın ardından Mehmet Ali Yılmaz’ın hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Mehmet Ali Yılmaz kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte sorunun yanıtı…

25.04.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 25.04.2024-11:11)

Trabzonspor Başkanı ile Gençlik ve Spor Bakanı olarak bir dönem görev almış olan Mehmet Ali Yılmaz, evinde ölü olarak bulunmuştu. Spor dünyasında gündem olan olayın ardından Yılmaz’ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki Mehmet Ali Yılmaz kimdir, hangi görevlerde bulundu? 

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde Of'ta doğdu. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

Bir dönem Trabzonspor başkanlığı yapmıştı: Mehmet Ali Yılmaz kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Kariyerinde Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, XIX. Dönem Trabzon Milletvekilliği ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi görevlerde bulundu. Evli ve beş çocuk babasıdır. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirmiş ve futbolda havuz sistemini düzenlemiştir. Ayrıca, Trabzonspor'a tesisler kazandırmıştır.

Medya alanında da yatırımları bulunmaktadır. "TVem" kanalı gibi internet üzerinden yayın yapan ve Zigana TV ile Zigana FM gibi Trabzon'da yayın yapan medya kuruluşları kendisine aittir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal