29.04.2022-08:54 (Son Güncelleme:30.05.2023-17:38)


1

Gebelik önleme yöntemleri arasında bulunan çeşitli seçeneklerin çoğu kadın bedeni üzerinden yapılıyordu. Bu da kadınların hormon dengesini altüst ediyordu.



2

ABD'li bilim insanları yaptıkları çalışmalar sonucunda erkekler için prezervatif dışında yeni bir korunma yöntemi geliştirdi; erkekler için doğum kontrol hapı!



3

ilk denemelerde hayvanlar üzerinde yüzde 99 olumlu sonuç veren araştırmada ikinci deneme çalışmalarına başlanacağı söylendi. Kadınlarla aynı oranda koruma sağlayabilen bu sonuç oldukça şaşırtıcıydı.



4

Bilim insanları, "İnsanlar üzerinde bu hapı denemeye iki ay içinde başlayabiliriz. Klinik testler Temmuz ayında başlayabilir" açıklamasını yaptı.



5

Ayrıca bir önemli noktada fareler üzerinde denenen ilaç, bırakıldıktan 4 ila 6 hafta sonra etkisini yitirebiliyordu.



6

Bilim insanları bu durumu şöyle açıkladı, "İlaç vermeyi durdurduktan dört ile 6 hafta sonra fare tekrar üremeyi başardı."



7

Ayrıca uzmanlar, ilacın herhangi bir yan etki yapmadığını, kilo alma gibi bir sorunun tespit edilmediğini belirtti.



8

Araştırmanın lideri olan Dr. Gunda Georg, "Bu araştırmalar istediğimiz etkiyi gösterdi ve aynı zamanda deneklerin sağlıklı kaldığını da kanıtladı. Elbette bu sonuçları analiz ederken dikkatli olmak gerek zira bunlar fare ve insanlar değil ve farklı sonuçlar çıkabilir ama ben bu ilacın etkisinin çok ama çok umut vadettiğini söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR