Bir demet çiçek hayatı ancak bu kadar kabusa döndürebilirdi!

Adana'da kendisine gelen bir demet kırmızı gül ile dolandırılan Şükran Candan'ın tek bir imzayla hayatı kabusa döndü. İşte haberin detayları...

17.05.2022-16:17 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-16:31)

Adana'da 4 çocuk annesi olan Şükran Candan (55), kiracısının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde göndermiş olduğu bir demet gül ile tam tamına 1,5 milyon TL dolandırıldı. Kendisine gelen bir demet kırmızı gül ile birlikte dolandırılan Şükran Candan, ''5 dairem, arabam ve motosikletimde icra var. Ben hiçbir senede imza atmadım. Sadece çiçek teslim aldım ve imza attım. O imza benim hayatımı karattı'' diye dile getirdi. Gelen iddialara yönelik kendisini kurye olarak tanıtan kişinin uzattığı boş kağıdı, çiçek teslim tutanağı sanarak imzalayan Candan'ın hayatı adeta kabusa döndü. Olayın ardından 2 ay geçmesinden sonra kiracısı Halil B.'nin kendisini dolandırıp o kağıt üzerindeki imzadan 95 bin dolarlık sahte senet yaptığını öğrenen kadın ve çocukları hayatının şokunu yaşadı. Şükran Candan, ''5 dairem ve otomobilin üzerinde icra var. Ben hiçbir senede imza atmadım. Çiçeği teslim aldığıma dair boş bir kağıda imza attım. Meğerse boş kağıdın altında senet varmış hiç fark etmedim. Beni kırmızı gül ile dolandıran kiracımdan şikayetçiyim'' diye söyledi. 

E-devlette adına açılmış icra dosyasını gördü 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Şükran Candan'ın Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi'ndeki evine kendisini sözde kurye olarak tanıtan kişi tarafından bir demet kırmızı gül getirilmişti. Candan çiçeği çocuklarının gönderdiğini düşünerek teslim alarak kuryenin vermiş olduğu boş kağıda imza attı. Akşam eve gelen çocuklarının kendisine çiçek göndermediğini öğrenen Candan o an paniğe kapıldı. Geçtiğimiz ay Halil B.'nin beraber yaşadığı Nuray F., Şükran Candan'ın evine gelip Halil B.'nin insanları dolandırdığını dile getirdi. Nuray F.'nin anlattıklarının da üzerine şüphelenen Şükran Candan, 25 Nisan'da kızı ile beraber e-devlet hesabına girdiğinde adına açılmış icra dosyasını görünce adeta şok geçirdi. 


Hayatı kabusa döndü 

Olayın ardından hemen adliyede soluğu alan Candan ailesi, Halil B.'nin 95 bin dolarlık senet için alacağı karşılığında Şükran Candan'ın 5 ev, 1 otomobil ve 1 motosikletine haciz koydurduğunu öğrendi. Halil B.'yi arayan aile, 'Ben annenize 95 bin dolar verdim' yanıtını aldığında durumu polise bildirip avukatları aracılığıyla da haczi durdurarak karşı dava açtı. O sırada Halil B. ve Nuray F.'nin birçok insanı aynı yöntemle dolandırdığını öğrenmiş oldu. Kendisine gelen bir demet kırmızı gül ile dolandırılan Şükran Candan, ''5 dairem, arabam ve motosikletimde icra var. Ben hiçbir senede imza atmadım. Sadece çiçek teslim aldım ve imza attım. O imza benim hayatımı karattı'' diyerek başına gelenleri anlattı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal