Bir avuç yiyen şifa doluyor! O kuru yemişi kabuğuyla yemenin her şeye iyi geldiği açıklandı

Sadece bir avuç kabak çekirdeği kabuğuyla beraber yiyen şifa dolacak. Kabuklu kabak çekirdeği yemenin faydaları tek tek açıklandı.

30.03.2024-15:57 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-15:57) Bir avuç yiyen şifa doluyor! O kuru yemişi kabuğuyla yemenin her şeye iyi geldiği açıklandı

Özellikle düzenli olarak kuru yemiş tüketmenin faydası pek çok doktor tarafından açıklanmaya devam ediliyor. Kabak çekirdeği ise günde en az bir avuç kadar tüketilmesi önerilen kuru yemişler arasında yer alıyor. Sağlık açısından önemli mineraller ve vitaminleri barındıran kuru yemişler listesinin en baş sırasında yer alan kabak çekirdeği, A, C ve E vitaminleri açısından da oldukça zengin. Buna ek olarak sodyum, demir, potasyum, kalsiyum gibi mineralleri de içeriyor. 

 Bir avuç yiyen şifa doluyor! O kuru yemişi kabuğuyla yemenin her şeye iyi geldiği açıklandı

Kabuklu kabak çekirdeği yemek sağlığa nasıl etki eder?

Kabak çekirdeği kabuklu yenmeden bile birçok vitamini ve minerali içeriğinde barındıran sağlık dolu bir kuru yemiştir. Genellikle kabuğundan ayrılıp tüketilirse de; kabuklu şekilde kabak çekirdeği tüketmek de ekstra yararı beraberinde getirir. 

Lif bakımından bir hayli zengin olan kabak çekirdeği, sindirim sistemini destekler. Böylelikle sindirim sisteminin daha sağlıklı ve düzenli çalışmasına fayda sağlar. Buna ek olarak içerdiği sağlıklı yağ asitleri; kalp sağlığını destekler. Vücuttaki kolesterol seviyesini dengede tutarak kalp damar hastalıklarının önüne geçer. Antioksidan içeriği bakımından da bir hayli zengindir. Böylelikle vücutta dolaşan serbest radikallere karşı savaşıp hücresel hasarı en aza indirger. Kronik rahatsızlıkların ve yaşlanmanın önüne geçer.

Kabak çekirdeğinin kabuğu çinko, magnezyum, potasyum ve demir gibi birçok minerali içermesinden kaynaklı kemik sağlığında destekleyen bir besin değeri sağlar. Kas fonksiyonlarında düzenlemekte birebir etkilidir. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan kabak çekirdeği kabuğunu kavrulmuşunun yanı sıra çiğ şekilde tüketmek vücuda ekstra fayda sağlamaktadır.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal