Binlerce kişiyi ilgilendiriyor: Faizsiz konut sistemi mağdurları için yeni düzenleme Meclis’in gündeminde

Önümüzdeki hafta Meclis’in gündeminde olacak faizsiz konut sistemi ve muhtar maaşları hakkında yeni düzenlemeler yer alacak. Bizde Meclis’in gündemi ki konuları sizin için araştırdık.

03.04.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-16:40) Binlerce kişiyi ilgilendiriyor: Faizsiz konut sistemi mağdurları için yeni düzenleme Meclis’in gündeminde

Bir süredir ekonomik dalgalanmalar yaşayan Türkiye, ekonomi ile ilgili kritik düzenlemeleri önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda ele alacak. Görüşülecek konular arasında, muhtar maaşlarına yapılması beklenen zam ve faizsiz konut sistemi yer alıyor.

Muhtar maaşları artacak mı?

Bir süredir gündem de olan muhtar maaşlarına zam yapılma talebi, Meclis’in gündeminde yer alacak konuların başında geliyor. Teklif ile muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltilecek. Böylece 50 binden fazla muhtarın maaşında 780 lira artış yapılacak.

Faizsiz konut sistemi

Meclisin gündeminde yer alan bir diğer konu ise Faizsiz konut şirketlerinin tasfiyesiyle oluşan mağduriyetin giderilecek olması. Yapılacak yeni düzenleme ile faizsiz konut satışı yapan bazı şirketlerin mağduriyetleri giderilecek. O şirketlerde paraları bulunan yaklaşık 50 bin kişiye iki seçenek sunulacak. Alacaklılar, isterlerse faaliyetine devam eden firmalara hakları korunarak geçebilecek. Sistemde kalmak istemeyenlere ise TMSF tarafından paraları geri ödenecek. 

Faizsiz konut kredisi

Pişmanlık hükmü

TRT Haber’de yer alan habere göre; Teklifle Vergi Usul Kanunu'ndaki kaçakçılık suçuna etkin pişmanlık hükmü de eklenecek. Finans sektöründe kurumlar vergisi yüzde 25 olarak uygulanmaya başlanacak. Özel sağlık kuruluşunda hekimlik yapanlar, serbest meslek kazancı ile vergilendirilmeye tabi tutulacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal