Binlerce İnsanın Katili Esad'a Kanser Şoku!

Suriye'de binlerce insanın ölümünden sorumlu olan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşinin kanser olduğu ortaya çıktı. Paylaşılan görüntüde Esma Esad'ın tedavisine başlandığı bilgisine de yer verildi.

08.08.2018-19:50 - (Son Güncelleme: 08.08.2018-20:22)

Beşşar Esad'ın eşi kanser tedavisi görüyor. 42 yaşındaki Esma Esad, erken teşhis konulmuş göğüs kanseri tedavisi için hastanede tedavi altına alındı.

KANSER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Esad Rejimi Twitter'dan Esad ve İngiliz eşinin hastanede çekilmiş görüntülerini paylaştı. Yayınlanan mesajda "Esma Esad, erken teşhis konulan kötü huylu bir meme kanserinin sonrasında tedavisinin ilk kısmına başladı. Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Grubu, Esma Hanım'a acil şifalar diler." ifadesine yer verildi.

Londra'da doğup büyüyen ve eski yatırım bankacısı olan İngiliz kökenli Esma Esed 2000 senesinde Beşşar Esed ile dünya evine girmişti.

ESMA ESAD KİMDİR?

Esma Esad, Londra'da, Cromwell Hastanesi'nde kardiyolog olan Fawaz Akhras'ın ve emekli bir diplomat olan Sahar El-Akhras'ın kızı olarak 11.08.1975'de doğdu.

Esma Esad 1996 senesinde King's College'dan mezun oldu. Esma Esad üniversitenin ardından, Avrupa ve Doğu Asya müşterileri ile hedge fon yönetimi bölümü Deutsche Bank Grubu'nda işe girdi.

1998 senesinde birleşme ve satın almalar hususunda uzmanlaşmış olan JP Morgan'da yatırım bankacılığı kısmında görev almaya başladı.

Hafız Esed'in ölümünün ardından, Aralık 2000'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile evlenerek ve Suriye'ye taşınarak bankacılık kariyerini noktalamıştır. Esma Esad'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile olan evliliğinden 3 çocuğu var.

Esma Esad, Suriye rejiminin halkla ilişkilerinin önemli bir parçası olarak analistler ve medya tarafından ifade edilmiştir. Kadın hakları ve eğitimi hususunda ilerici roller alarak insanlar tarafından sevildi.

Giydiği şık tasarımlı elbiseler de medyanın ilgisini çekti. Suriye ayaklanması esnasında büyük ölçüde sessiz durdu. Bu sebeple Suriye ayaklanması onun imajına bir darbe vurdu.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal