Bingöl'de Patlayıcı, Silah ile Mühimmat Ele Geçirildi

Bingöl kırsalında düzenlenen terör operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne ait patlayıcı, silah ve mühimmat bulundu.

13.11.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-17:48) Bingöl'de Patlayıcı, Silah ile Mühimmat Ele Geçirildi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından yapılan istihbari faaliyetler sonucunda; Bingöl İli Merkez İlçesi'nde bölücü terör örgütüne ait el yapımı patlayıcı madde (EYP) olduğu ihbarının gelmesi üzerine, geçen gün Bingöl merkez ilçesi kırsalında üç ayrı noktada operasyon düzenledi.

Yıldırım- 9 operasyonu çerçevesinde yapılan arazi aramasında iki farklı noktada toprağa gömülü halde iki tane büyük tüple hazırlanmış, elli kilogram amonyum nitrat ve plastik patlayıcı ve kuvvetlendirilmiş uzaktan komutalı EYP düzeneği bulundu.

Öteki bir noktada yapılan arazi aramasında da meşelik, sık ormanlık bölge içinde kayalıklara saklanmış bir adet bidon içerisinde silah mühimmat ile malzeme bulundu.

Operasyon sonucunda aynı zamanda ele geçirilen malzemeler şu şekilde:

Bir tane doçka namlusu, 150 tane doçka mermisi, 150 tane doçka mermisine ait boş mayon, iki tane 12 kilogramlık büyük tüp, elli kilogram amonyum nitrat ile plastik patlayıcı karışımı madde, bir tane kütüklük ve dört tane boş şarjör kılıfı bulundu.

Operasyonların istikrarlı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal