Bingöl Üniversitesi'nde Coronavirüs Konferansı Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi'nde bölge halkını bilgilendirmek amacıyla "Yeni koronavirüs ve korunma yolları" temalı bir konferans düzenlendi.

09.03.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-18:16) Bingöl Üniversitesi'nde Coronavirüs Konferansı Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi'nde bölge halkını bilgilendirmek amacıyla  "Yeni koronavirüs ve korunma yolları" temalı bir konferans düzenlendi. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Buzgan, Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu'nda organize edilen konferansta, ilk olarak Çin'de görülen ve Çin genelinde hızla ilerleyen virüsün dünyanın birçok ülkesinde ortaya çıktığını hatırlattı.

Maskenin doğru kullanılmama durumunda yetersiz kalacağını üstelik birçok risk taşıdığını açıklayan Buzgan, şu açıklamaları yaptı:

"Mevsimsel grip gibi yakın temas, öksürük ve benzeri yollarla insanlar arasında yayılım gösterebiliyor. Solunum yoluyla solunum sistemine tutunan virüs, akciğerlerde problem yaratıyor. Yeni koronavirüsün etkilediği hastalarda ateş bulgusuyla karşılaşıyoruz.

Solunum yetmezliği, öksürük, nefes açlığı gibi tanı açısından önemli bulgular söz konusudur. Genellikle alt solunum yollarını tutan bu virüs, riski yüksek hastalarda, hastalığın daha ağır seyretmesine sebep oluyor. Virüsün öldürücülük hızı ise şu an için yüzde 4,3. Bu oranın oldukça düşük."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal