Bingöl depremi sonrası Naci Görür’den önemli uyarı: Her an 7 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’de meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 7.0 şiddetinde deprem beklediklerini belirterek, uyarıda bulundu. İşte detaylar…

29.05.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-10:13)

Bingöl geçtiğimiz günlerde 4.0 şiddetinde depremle sarsıldı. AFAD’dan yapılan açıklamada, deprem sonrası herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirtildi. Türkiye’yi korkutan depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu.

7 şiddetinde deprem bekliyoruz

Bingöl’ bağlı Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından önemli açıklamalar geldi. Görür, daha büyük bir deprem beklediklerini belirterek,  “Yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı. Yeşilgöl-Yedisu/Bingöl'de 4,1 deprem oldu. Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki ‘Yedisu Fay Zonu’nda. Bu zonda en az 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz. Bu zon içindeki ve yakınlarındaki yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı. Sevgiyle’’ ifadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal