Binbir derde deva olan altın süt, zerdeçallı süt olarak bilinmektedir. Hindistan’da tüketilen geleneksel bir içecek olan gold milk yani altın süt, ayurveda tıbbında soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğu gidermek için kullanılır. Ana maddesi zerdeçal olan bu karışımın süte verdiği altın sarısı renginden dolayı altın süt ismini almıştır. Temelde süt ve zerdeçalın buluşmasından oluşmaktadır.
ALTIN SÜTÜN FAYDALARI NELERDİR?
ALTIN SÜT NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Tüm baharatlar bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte ocağın üzerine yerleştirin. Üzerine süt ilave edin. Arada karıştırarak karışımı ısıtın. Amaç baharatların ısınarak emilimini arttırmaktır. Bu nedenle karışımı kaynatmanıza gerek yok. Buharlaşma başladığında ocağı kapatabilirsiniz. Ocağı kapattıktan sonra yağıda karışıma ekleyebilirsiniz. Eğer altın süte bal da ekleyecekseniz, karışımın biraz ılımasını bekleyin, aksi taktirde sıcaklık balı kanserojen hale getirecektir. Altın süte, bal ilave etmeyecekseniz sıcak veya soğuk şekilde tüketebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun…