BİM'in Anlamı Ne? BİM'in Sahibi Kim?

1995 yılında 21 mağaza ile adını duyurmaya başlayan BİM'in isminin açılımı ve sahibinin kim olduğu yıllardır herkes tarafından merak ediliyordu. BİM'in neyin kısaltılmış hali olduğu sonunda netlik kazandı.

13.01.2021-14:56 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-14:56) BİM'in Anlamı Ne? BİM'in Sahibi Kim?

BİM marketlerinin sahibinin kim olduğu, hisselerinin kime ait olduğu ve BİM'in anlamının ne olduğu sorusu yanıt buldu. 1995 yılının Mayıs ayında marketler zinrici olma yolunda ilk adımı atan ve günümüzde 3 bin 859 şubesi olan BİM hakkındaki sorular cevap buldu. 

BİM NE DEMEK?

BİM'in anlamı Birleşik Marketler A.Ş’dir, BİM bu açılımın kısaltılmış ifadesidir. "Toptan fiyatına perakende satış" sloganıyla 1995 yılında 21 mağaza ile müşterilerine hizmet vermeye başlayan BİM marketleri Mustafa Latif Topbaş tarafından kurulmuştur. Yıllar içinde büyüyen BİM'in Türkiye genelinde ortalama 3 bin 859 mağazası bulunmaktadır. 

BİM'in en çok tercih edilme sebeplerinden biri de çok sayıda özel markalı ürünleri aktüel indirim günlerinde müşterilerine sunmasıdır. Sadece Türkiye’de değil, Fas ve Mısır ülkelerinde de marketleri bulunan BİM, yapılan bir araştırmaya göre, en çok istihdam sağlayan şirket özelliğini koruyor.

BİM KİMİN VE SAHİBİ KİM?

BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin sahibi Mustafa Latif Topbaş, Ahmet Afif Topbaş, Abdurrahman El Kreji, Firdevs Çizmeci, Fatma Bitnat Topbaş, Ömer Hulusi Topbaş ve İbrahim Arınç Çizmecidir. BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin yüzde 70,86 değerindeki hissesi ise borsada işlem görmektedir ve halka açıktır.

BİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif TOPBAŞ

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmud Pyirali Kassamali MERALI

Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Hulusi TOPBAŞ

Yönetim Kurulu Üyesi Jozef Wilhelmus Johannes SIMONS

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye) Mustafa BÜYÜKABACI

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye) Talat İÇÖZ

BİM HİSSELERİ KİMİN?

Halka Açık: Yüzde 70,86

Mustafa Latif Topbaş:  Yüzde 14,78

Ahmet Afif Topbaş: Yüzde 9,33

Abdurrahman El Kreji:  Yüzde 2

Firdevs Çizmeci: Yüzde 1,15

Fatma Bitnat Topbaş:  Yüzde 1

Ömer Hulisi Topbaş:  Yüzde 0,12

İbrahim Arınç Çizmeci: Yüzde 0,17


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal