BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? BİLSEM sınav sonuç takvimi

MEB işlem takvimini açıklamıştı. İşlem takviminde sınav tarihlerinin yanı sıra sonuçların ne zaman açıklanacağını da içermekte. BİLSEM değerlendirmelerinin sonuçları ise takvime göre mayıs ayında belli olacak.

09.04.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-16:19) BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? BİLSEM sınav sonuç takvimi

BİLSEM ön değerlendirme süreci 19 Mart - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında olacak. Yani değerlendirme süreci hala devam etmekte. Değerlendirmelerinin sonlanmasının ardından ise değerlendirme sonuçları açıklanacak.

BİLSEM sonuç açıklama tarihi

BİLSEM değerlendirmesinin sonuçları 13 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. Bunun akabinde ise kayıt hakkını kazanmış öğrencilerin isimleri ise 19 Ağustos tarihinde duyurulacak.

bilsem

BİLSEM ne anlama gelir?

BİLSEM'in açılımı "Bilim ve Sanat Merkezleri"dir. Bu program ile örgün eğitime devam etmekte olan ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanmış olan öğrenci veya öğrenciler için, yeteneklerini geliştirme yoluyla sahip oldukları kapasiteleri en üst düzeyde kullanmaları amaç edinilerek destek eğitim verme suretiyle yapılan bir özel eğitimdir.

Özel yeteneğe sahip olan, bunun farkında olmayan veya farkında olsa bile bu yeteneğini geliştirme imkanına sahip olmayan öğrencilerin topluma daha çok katkı sağlaması ve kendilerini geliştirmeleri için okul eğitiminin zenginleştirilerek sunulan bilim ve sanat merkezleri ülkemizin 81 ilinde hizmet vermeye devam etmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal