BİLSEM sınav sonuç tarihi belli oldu

Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin sosyal duygusal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen BİLSEM 19 Şubatta başlayıp 8 Mayısta sona erecek. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler, mayıs ayında duyurulacaktır. BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MEB 2021-2022 takvimine göre BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı tarih.

18.04.2022-22:49 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-22:49) BİLSEM sınav sonuç tarihi belli oldu

BİLSEM sınavına ilkokul birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri girebilmektedir. Yapılan sınav ile genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirlenmektedir. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından seçilerek aday gösterilir.
Ön Değerlendirme Nasıl yapılacaktır?
Ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenmiş olan uygulama merkezinde, resim ve müzik yetenek alanları için ise öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda 19 Şubat-08 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.
Uygulamaya girecek öğrencilerin randevuları, il tanılama sınav komisyonlarınca MEBBİS/BİLSEM İşlemleri üzerinden verilecektir.

BİLSEM sınavı nasıl yapılmaktadır?

BİLSEM sınavları grup tarama ve bireysel değerlendirme olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır.

İlk aşamada grup taraması gerçekleşecek. Bu aşamada başarıyla çıkan öğrenciler bireysel değerlendirme sınavına giriş hakkı kazanacaktır.

Grup tarama sınavı

Grup tarama sınavında öğrencilere sınıf düzeylerine uygun sorular sorulacak. Puanlar öğrencilerin verdikleri doğru cevaplar üzerinden hesaplama yapılacak, yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Bireysel değerlendirme sınavı

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınmaktadır.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilmektedir. Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt olmaya hak kazanmış olacaktır.

BİLSEM sınav sonucları ne zaman açıklanacak

Bilim ve Sanat Merkezlerinin resmi statüsü nasıldır?

Bilim ve Sanat Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığına bağlıdır.

BİLSEM sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 

BİLSEM sınav sonuçları 13 Mayıs tarihinde açıklanacaktır. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 19 Ağustos tarihinde duyurulacaktır.

BİLSEM 'e kayıt yapıldıktan sonra devam etmek zorunlu mu? 

Bilim ve Sanat Merkezi´ nde uygulanan programlara devam zorunluluğu vardır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin yüzde 30' unu geçmemeli. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin ise kaydı silinmektedir.

 

BİLSEM sınav sonucları ne zaman açıklanacak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal