BİLSEM mülakat yerleri açıklandı mı? BİLSEM mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM mülakat yeri sorgulama

Bilim ve Sanat Merkezleri yani BİLSEM 'e aday olarak gösterilen öğrenciler için eğitsel değerlendirme tanılamasıyla alakalı iş ve işlemler MEB'in yayımladığı takvime göre gerçekleşecek. Mülakat heyecanı yaşayan binlerce öğrenci ise mülakat yerlerinin açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, BİLSEM giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

03.06.2022-17:35 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-17:35) BİLSEM mülakat yerleri açıklandı mı? BİLSEM mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM mülakat yeri sorgulama

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavına sayılı günler kala öğrenciler sınav yerleriyle ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bireysel değerlendirmeyi kazananlar 3 Haziran 2022 Cuma tarihi itibari ile mülakat giriş belgelerini okullarının müdürlüklerinden teslim alabilecekler.

BİLSEM sınav tarihi

BİLSEM sınavları 13 Haziran 2022 ile 12 Ağustos 2022 tarihleri aralığında düzenlenecek. Sınavlar sonucu bilim ve sanat merkezlerine yerleşme hakkı kazanan adaylar, yeni eğitim öğretim yılı itibariyle eğitim almaya başlayacaklardır.

BİLSEM sınav giriş belgesi nasıl alınıyor?

Sınava girecek olan  öğrenciler, sınav giriş belgelerini bugün itibariyle okudukları okulların müdürlüklerinden alabilecekler.

BİLSEM sonuçları ne zaman belli olacak?

Sınavın sonuçları 19 Ağustos 2022'de açıklanarak, kayıta hak kazanan öğrencilerin ismi duyurulacak.

 bilsem sınav giriş belgesi

2022 BİLSEM kayıt tarihleri

Sınav sonuçları doğrultusunda başarılı olan adaylar, kayıt işlemlerini 29 Ağustos ile 9 Eylül 2022 tarihleri aralığında yapabilecekler.

Ön değerlendirme uygulamalarının tamamlanması sonrasında yetenek alanları doğrultusunda Bakanlık'ça belirlenen puanı geçmeyi başaran adaylar yetenekleri doğrultusunda bireysel değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu uygulamanın sonucunda Bakanlık'ça yetenek alanları doğrultusunda belirlenecek olan puanı geçmeyi başaran adaylar bilim ve sanat merkezlerine kaydedilecektir. Okul müdürlüklerince 03 Haziran 2022 tarihinden itibaren e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/ İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/ Sınav İşlemleri Modülünde yazdırılarak öğrenci velilerine imza karşılığında teslim edilecektir.

b) Uygulama giriş belgelerinin yayımlandığının duyurulma sorumluluğu okul müdürlüklerine, imza karşılığı teslim alınma sorumluluğu ise öğrenci velilerine aittir. Belgelerin imza karşılığı teslimi zorunlu olup bu durum dışında yapılan uygulamaların sorumluluğu okul müdürlüklerine aittir.

c) Öğretmen ve öğrencilerin uygulamaya çağrı cihazı, telsiz, radyo, cep telefonu gibi haberleşme araçları ile veribank, dizüstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan, özel elektronik donanımlı aletler, hesap makinesi, fotoğraf makinesi, kamera vb. cihazlarla gelmeleri yasaktır.

ç) Resim ve müzik yetenek alanlarında değerlendirmeye alınacak öğrenciler giriş belgelerinde belirtilen saatten 30 dakika önce; genel zihinsel yetenek alanında uygulamaya alınacak öğrenciler ise giriş belgelerinde yer alan saat te uygulama merkezlerinde hazır bulunacaklardır. Öğrenciler giriş belgelerindeki randevu saatinden en fazla 15 (on beş) dakikaya kadar olan gecikmelerde değerlendirmeye alınacak olup bu sürenin aşılmasından sonra değerlendirmeye alınmayacaklardır.

d) Genel zihinsel yetenek alanı değerlendirmeleri RAM'larda, resim ve müzik yetenek alanı değerlendirmeleri ise BİLSEM'lerde yapılacaktır ancak değerlendirmeler RAM'ların ve BİLSEM'lerin fiziki koşullarının uygun olmaması ve değerlendirmenin gerçekleştirileceği 8 kurumun da ilgili RAM'ların ve BİLSEM'lerin hizmet verdiği il ile ilçede bulunması şartı ile Merkez Tanılama Sınav Komisyonunun kararı ile Bakanlığımıza bağlı diğer kurumlarda gerçekleştirilebilecektir.

e) Genel zihinsel yetenek alanı değerlendirmelerine ve sonuçlarına ilişkin her türlü evrak, değerlendirme yapılan bölgenin sorumluluk alanında bulunduğu RAM'larda, resim ve müzik yetenek alanları için ise değerlendirme yapılan bölgenin sorumluluk alanındaki BİLSEM'lerde muhafaza edilecektir.

f) Değerlendirmelerde görev alacak uygulayıcılara beyanlarına bağlı olarak kendileri ile üçüncü dereceye kadar akrabalık bağı bulunan öğrencilerin değerlendirmelerinde görev verilmeyecektir.

g) Değerlendirme sonuçlarının uygulayıcılar tarafından elektronik ortamda sisteme işlenebilmesi için, değerlendirmenin yapıldığı kurum

müdürlüklerince, öğrencilerin "MEBB İS/BİLSEM Modülü/Bireysel Değerlendirme İşlemleri (Sınav Merkezi)/Bireysel Değerlendirme Öğrenci Yoklama Girişi" ekranında "GİRDİ" olarak işaretlenmeleri gerekmektedir.

h) Uygulayıcılar, öğrencilerin değerlendirme sonuçlarını kendilerine tanımlı bulunan "MEBBİS/BİLSEM Modülü/Bireysel Değerlendirme İşlemleri/Bireysel Değerlendirme Aday Not Girişi" ekranı üzerinden sisteme işleyeceklerdir.

ı) Değerlendirme ve sonuçların kayıt altına alınması uygulayıcıların; gizliliğinin sağlanması ise uygulayıcıların ve değerlendirmenin gerçekleştirildiği kurum müdürlüklerinin sorumluluğundadır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal