BİLSEM 2022 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM bireysel sınavlar hangi tarihte yapılacak?

Özel yetenekli çocuklara yönelik olarak düzenlenen BİLSEM sınavları 19 Mart tarihinde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan BİLSEM sınavları uygulanmaya devam ediyor. Öğrencilerin merakla beklediği BİLSEM sınav sonuçarı ve BİLSEM bireysel sınav tarihleri belli oldu.

16.04.2022-19:43 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-19:43) BİLSEM 2022 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM bireysel sınavlar hangi tarihte yapılacak?

Türkiye'de özel yetenekli çocuklara farkındalık kazandırmak ve bu çocukların yeteneklerini doğru şekilde geliştirmeleri için okulda aldıkları derslere ek olarak bazı özel eğitimler sağlanıyor. Bu kapsamda özel yetenekli çocuklara eğitim veren kurumlardan biri olan BİLSEM, hafta sonu sınavları uygulamaya devam ediyor. Öğrenciler ve ailelerin merakla beklediği sınav sonuç tarihleri açıklandı.

BİLSEM sınavları ne zaman bitiyor?

19 Mart itibariyle başlayan BİLSEM sınavları 8 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek. 8 Mayıs günü yapılacak olan sınavda öğrenciler, yetenek alanlarına göre değerlendirilecek.

BİLSEM sınav sonuçları

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

8 Mayıs günü yapılan değerlendirmenin ardından 13 Mayıs 2022'de bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler duyurulacak.

BİLSEM güncel sınav takvimi

16-23 Mayıs tarihlerinde itirazlar kabul edilecek. İtirazların değerlendirme tarihi ise 24-30 Mayıs olarak belirlendi.

13Haziran-12 Ağustos arası bireysel değerlendirmeler gerçekleştirilecek ve 19 Ağustos'ta kayıt hakkı kazanan öğrenciler belli olacak.

Kayıt işlemleri 29 Ağustos-9 Eylül arasında yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal