10.12.2020-10:00 (Son Güncelleme:29.04.2024-00:56)


1

Koronavirüs salgınında komplo teorilerinin odağında olan Bill Gates, yeri yerinden oynatacak bir açıklamada bulundu. Gates, 2021 yılında olabildiğince fazla aşının dağıtılmasının planlandığını söyleyerek, ‘Böylelikle 2022 yılında gelişmekte olan ülkelerde salgın sona erecektir’ ifadelerini kullandı.



2

Koronavirüs salgınında komple teorilerinin ve eleştiri oklarının hedefinde olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, salgına ve aşıya dair önemli açıklamalarda bulundu.



3

Bill Gates, 2021 yılında olabildiğince fazla aşının dağıtılmasını planladıklarını bildirdi. Gates ‘Böylece 2022 yılında gelişmekte olan ülkelerde bile salgın sona erecektir.



4

Aşının eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlamamız gerekiyor. Ne kadar zengin olduğunuz aşıya erişim imkânınızı belirlememeli. İşte burada bizim vakfımız devreye giriyor’ şeklinde konuştu.



5

Bill & Melinda Gates Vakfı şu anda dünyanın en büyük aşı üreticisi Hindistan merkezli Serum Institute ile AstraZeneca'nın aşısını olabildiğince fazla kişiye ulaştırmak üzere çalışmalara başladı. Gates, Serum ile Novavax'ın aşısı için de bir işbirliği yapılacağını duyurdu. Johnson & Johnson'ın aşısı için de başka bir üreticiyle görüştüklerini belirtti.



6

Aşıyla Beraber Eski Büyüme Oranlarına Dönülecek

Aşıyla Beraber Eski Büyüme Oranlarına Dönülecek

Aşıların olabildiğince fazla kişiye ulaştırılmasıyla birlikte tüm dünyada salgın öncesi büyüme rakamlarına dönmenin mümkün olabileceğini belirten Bill Gates sözlerine şöyle devam etti:



7

‘Salgın, sağlık sistemleri, ölüm oranları, eğitim ve ekonomik istikrara dünya genelinde büyük bir darbe vurdu. Negatif olmamaya çalışıyorum ancak salgın olmasaydı, örneğin 2030 yılında daha fazla ilerlemiş olacaktık.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR