14.01.2021-10:38 (Son Güncelleme:29.03.2024-13:26)


1

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir gündemde olan ‘15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak’ iddiasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kontrollü ve 'yeni normal' kurallar çevresinde bir hazırlık içerisinde olunması gerektiğini belirten Kara, ‘Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz’ dedi.



2

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun analizlerinin sonuçlanmasıyla Çin'den gelen CoronaVac aşısına ‘Acil Kullanım Onayı’ verildi. Bunun ardından ilk aşı Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine yapıldı. Türkiye'de bugün başlayan aşılama programıyla salgının kontrol altına alınması hedeflenirken, kasım ayında alınan koronavirüs tedbirlerinin ne zaman esnetileceği birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı.



3

Kafeler ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?

Kafeler ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?

Habertürk'te bir programa konuk olarak katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir gündemde yer alan ‘15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak’ iddiasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



4

Kara, ‘Bizim öncelikle birkaç parametreyi birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Bir an evvel kendimizi, kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir normale dönüşe hazırlamamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın okulları, gençlerimizin üniversiteleri ve ekonomik yaşamın devamı için aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor.



5

Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz’ dedi.



6

Türkiye'de Son Durum

Türkiye'de Son Durum

13 Ocak tarihinde açıklanan son 24 saatlik verilere göre, 971'i semptomatik olmak üzere toplam da 9 bin 554 yeni vaka görüldüğü belirtildi.



7

Virüs kaynaklı yaşamını yitiren kişi sayısı ise 173 olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte Türkiye'de Kovid-19’dan hayatını kaybeden kişi sayısı 23 bin 325'e, toplam vaka sayısı ise 2 milyon 355 bin 839'a çıktı.



8

İyileşen Kişi Sayısı 9 Bini Geçti

İyileşen Kişi Sayısı 9 Bini Geçti

Son 24 saat içerisinde tedavisi biten 9 bin 463 hastanın daha taburcu olmasıyla birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 2 milyon 227 bin 927'ye çıktı.



9

Toplam test sayısı 26 milyon 729 bin 595'e, ağır hasta sayısı ise 2 bin 652'ye düştü. Hastalarda zatürre oranı ise %4,5 olarak belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR