Bilim Kurulu Uyardı: Uzun Süre Evde Kalmaya Hazır Olun

Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sürece dair açıklamalarda bulunan Özlü, "Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir." dedi

10.04.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-15:48)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık olarak 45 bin kişi virüsten etkilenirken, Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü değerlendirmelerde bulundu. 

Kendisine coronavirüs süreciyle ilgili olarak yöneltilen soruya cevap veren Özlü, "Zaman vermek hoş olmuyor. İki üç haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin'de 2 ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın." dedi.

CORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

Yarın itibariyle ülkemizdeki 1 aylık salgın süreci geride kalacak. 1 aylık süreçte Türkiye'de 42 bin 282 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 908 oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal