Bilim Kurulu toplantısı neden ertelendi, ne zaman yapılacak? Maske yasağı kalkacak mı, ne zaman kalkacak?

Edinilen son dakika bilgilerine göre Bilim Kurulu toplantı tarihi değişti. Bugün yapılması beklenen ve önemli kararlar alınacak olan Bilim Kurulu toplantısı iptal oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir duyuru paylaştı. Peki, Bilim Kurulu toplantısı neden iptal edildi? Bilim Kurulu toplantı tarih ne zaman? İşte detayları..

20.04.2022-20:16 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-20:16) Bilim Kurulu toplantısı neden ertelendi, ne zaman yapılacak? Maske yasağı kalkacak mı, ne zaman kalkacak?

Bugün yapılması planlanan Bilim Kurulu toplantısı ertelendi ve toplantı önümüzdeki hafta 27 Nisan 2022 Çarşamba gününde yapılacak. Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca ise kişisel Twitter hesabından bir açıklama paylaştı ve yapmış olduğu açıklamasında Bilim Kurulu toplantısının ileri bir tarihe ertelendiğini belirterek yeni toplantı tarihinin de ne zaman olduğunu açıkladı.

Bakan Koca yapmış olduğu paylaşımda, '' Koronavirüs Bilim Kurulu, en son toplantısını 2 Mart 2022 Çarşamba gününde gerçekleştirmişti. Salgın ile mücadele tarihine geçecek olan söz konusu o toplantıda almış olduğumuz kararların isabetini hep beraber gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi önem arz eden bir toplantıyı ise bugün gerçekleştirecekti ancak bu toplantının günü, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü olarak değişmiştir. '' dedi.

Bilim Kurulu toplantısı neden ertelendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'nın yapmış olduğu açıklama

Bakan Fahrettin Koca, geride bıraktığımız hafta yapmış olduğu bir konuşma sırasında şu cümleleri dile getirdi:

'' Bilim Kurulu önümüzdeki hafta toplanacak. Bilim Kurulu önümüzdeki hafta en önemli toplantılarından bir tanesini yapmış olacak. Özellikle de maske konusu başta olmak üzere, bu anlamda alınacak çok önemli kararlar söz konusu. Okullarda da maske kullanma zorunluluğu dahil. Önümüzdeki hafta çok önemli olan Bilim Kurulu toplantısında bunların hepsini konuşacağız. Özellikle de şu an için maske takma zorunluluğunun en yoğun şekilde uygulanmakta olduğu yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske kullanımını önümüzdeki hafta Bilim Kurulu 'nda değerlendirmeye alınacaktır. Ve Bilim Kurulu da özellikle önümüzdeki hafta, bugüne dek yapmış olduğu en önemli toplantılarından bir tanesini daha yapmış olacaktır. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiyi ise Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından açıklamış olacağız ''

Bakan Koca'nın açıklaması

Bilim Kurulu toplantısında hangi kararlar alınacaktı?

Normal koşullarda bugün gerçekleşecek olan Bilim Kurulu toplantısında hepimiz için çok önemli kararların alınacağı söylenmekteydi. Maske ile kapalı alanlarda bazı kısıtlama uygulamalarının kaldırılacağının sinyalleri veriliyordu. Alınan kararların önümüzdeki günlerde ise Bakanlık tarafından kamuoyuna açıklanması beklenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal