10.02.2021-17:16 (Son Güncelleme:10.02.2021-17:16)


1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17:00'de toplandı. Toplantıdan sonra Bakan Koca'nın, haftalar sonra ilk kez saat 19:00'da basın açıklaması yapması bekleniyor. Tüm Türkiye bu Koca'nın toplantının ardından yapacağı açıklamaya kitlendi. Hemen herkes ‘Kısıtlamalar kalkacak mı?’ diye merak ederken uzmanlar, mutant virüsün etkisinin görülmesinin dört hafta sonra görülebileceği için kısıtlamaların kaldırılmasının büyük bir hata olacağını belirtiyor.



2

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.00'de toplandı. Toplantının ardından saat 19.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalar sonra ilk kez açıklamada bulunacak.



3

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, Bakanlığın Bilkent’te bulunan yerleşkesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında bugün saat 17.00'de bir araya gelindi.



4

Aktarılan bilgiler neticesinde son haftalarda yapılan yazılı açıklamaların aksine bugün Bakan Koca'nın saat 19.00’da kameralar önünde açıklama yapması bekleniyor.



5

Toplantıda, mutasyonlu virüsün geldiği son nokta ve alınması gereken önlemler ve aşı uygulamalarında gelinen son noktalarla birlikte kısıtlamalar hakkında alınacak tavsiye kararların da görüşüleceği düşünülüyor.



6

Bunun yanı sıra, koronavirüsün uğradığı mutasyonlar Türkiye'de görülen salgının artmasına yol açmış olmasına dair henüz yeterli veri bulunmadığını belirten uzmanlar, testlerin pozitif oranının halihazırda yüzde 5'lerde olduğunu söyledi.



7

Öte yandan uzmanlar, mutasyonlu virüsün vaka sayılarını etkileyip etkilemediğinin dört hafta sonra ortaya çıkacağını belirtti.



8

Bu nedenle birçok yetkili isim, şu anda devam eden kısıtlamaların kaldırılmasının büyük bir hata olacağını vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR