Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca duyurdu!

Koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişmelerin ele alınması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu, deyim yerindeyse yılın en önemli görüşmelerinden birini gerçekleştirecek. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske ve karantinanın kalmasına ilişkin kararlar alınacak mı?

19.04.2022-12:59 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-12:59) Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca duyurdu!

Tüm Türkiye'nin gözü Bilim Kurulu'nun gerçekleştireceği toplantıya odaklandı. Toplantı sonrasında alınan kararlara ilişkin duyuru yapması beklenilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları da heyecanla bekleniyor.

Vaka sayılarında görülen düşüş ve vefat sayılarındaki azalış sonrası en önemli görüşmelerden biri gerçekleştirecek olan Bilim Kuruşu, koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirleri yeniden değerlendirmeye alacak. Herkesin merakla beklediği maske zorunluluğunun ise masada görüşülecek olan bir diğer konu olduğu söyleniyor.

Bilim Kurulu ne zaman toplanıyor

Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman?

Koronavirüs salgının son seyrindeki gelişmelerin ele alınacağı Bilim Kurulu toplantısında özellikle maske zorunluluğu ile ilgili yeni kararların alınacağı öğrenildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamasında yılın en önemli görüşmelerinden birini gerçekleştireceklerini söylemişti. Bakan Koca'nın bu açıklamaları sonrası ise gözler Bilim Kurulu'nun toplantı gününe çevrildi.

Maske kullanımı ve karantina şartlarına ilişkin önemli kararların alınması beklenilen Bilim Kurulu Toplantısı'nın ne zaman ve hangi gün yapılacağı merak kazandı.

Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlık edeceği Bilim Kurulu'nun 20 Nisan Çarşamba günü toplanacak. Toplantıda, koronavirüs salgınındaki son durum ele alınacak, sahadaki veriler değerlendirilecek ve alınan tedbirlerin de hafifletilmesi konusu masaya yatırılıp değerlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan maske ve tedbir açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan maske ve tedbir açıklaması

Dün Bursa Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada basına verdiği demeçte 20 Nisan günü yapacakları Bilim Kurulu toplantısının bu güne karar yapılan en önemli toplantılardan biri olacağını belirterek koronavirüs salgınının halen gündemde olsa bile bundan sonraki süreçte zihnimizden çıkarmanın zamanının geldiğini söyledi.

Hastanelerde yoğun bakım ünitelerindeki hasta yoğunluğunun giderek azaldığını ve COVID servislerinin ise peyderpey oranında kapandığını söyleyen Bakan Koca, bu hafta gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu toplantısında da salgın sürecinde gelinen son noktayı değerlendirerek mevcut tedbirleri yeniden ele alacaklarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal