Bilim kurulu maske kararı ne zaman açıklanacak?

Havaların ısınması ve vaka sayılarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar gözlerini Bilim Kurulu Toplantısı’ndan çıkacak maske kararına çevirdi. Toplantıdan maske zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik bir karar çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkileri devam ederken, vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. Vatandaşlar dikkatini Kurulu Toplantısı’ndan sonra yapılacak olan açıklamaya verirken, maske yasağı devam edecek mi? Maske zorunluluğu kalktı mı? Gibi sorulara da yanıt aranıyor.

25.04.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-13:49) Bilim kurulu maske kararı ne zaman açıklanacak?

Tün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkileri devam ediyor. Uzun süredir koronavirüs kabusunun gölgesinde yaşayan insanlar, normal hayata dönmek istiyor. Kovid-19 ile birlikte hayatımıza giren maske kullanımı, normalleşme adımlarıyla birlikte gevşetilmeye başlandı. Vaka sayılarının azalma eğilimine girmesiyle birlikte, koronavirüse karşı alınan tedbirler arasında bulunan maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu. Vatandaşlar Bilim Kurulu Toplantısı’nda maske zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik bir karar alınıp alınmayacağını bekleme başladı. Bilim Kurulu Toplantısı’ndan çıkacak kararlar merak edilirken, maske kullanımı zorunluluğu devam edecek mi? Maske zorunluluğu kaldırılacak mı? Gibi pek çok soru da gündemde yerini aldı.

Bilim Kurulu Toplanıyor

20 Nisan Çarşamba günü toplanması planlanan Bilim Kurulu’nun alacakları kararlar tartışılmaya başlandı. Toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapacağı açıklamalar merak ediliyor. Vaka sayılarının düşmeye başlamasıyla birlikte, maske zorunluluğu konusu da gündeme geldi. Bakan Koca’nın en kötü günlerin geride kaldığını söylediği açıklamaların ardından, maske tartışmaları konuşulmaya başladı. Havaların ısınması ile birlikte maske kullanımında zorlanan vatandaşların odağı Bilim Kurulu Toplantısı’ndan çıkacak karar oldu.

Vaka sayılarının azalması ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ile birlikte maske kullanımı konusu tartışılmaya devam ediyor. 20 Nisan tarihinde toplanan Bilim Kurulu’ndan çıkacak kararlar gündemde yerini aldı. Vatandaşlar, maske zorunluluğu kalkacak mı? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Sağlık Bakanı Koca’nın Bursa Valiliği’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun toplanacağını ve pandemide gelinen son noktayı masaya yatıracaklarını belirtti. Bilim Kurulu’nun en önemli toplantılarından biri olduğunu belirten Bakan Koca, açıklamalarıyla vatandaşları meraklandırdı.

Sağlık Bakanıü

Maskesiz yaz mı olacak?

Vaka sayılarının düşüşe geçtiğinin altını çizen Bakan Koca, koronavirüs pandemisinde kötü günlerin geride kaldığını belirtti. İlerleyen zamanlarda sağlık alanında gücümüze kavuşacağımızı belirten Bakan Koca, salgının gücünün zayıfladığını vurguladı. Türkiye’de 19 ilde yoğun bakımlarda hasta bulunmadığını söyleyen Bakan Koca, geçen yaz söylediği “Bu maskeli son yazımız olacak” sözlerini hatırlatarak, o noktaya çok yaklaştığımızı ifade etti. Kötü günlerin geride kaldığını yineleyen Bakan, vatandaşlara müsterih olun çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarının ardından, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu toplantısı sonrası vatandaşlara güzel haberler vereceklerini söyleyen İlhan, pandemide gelinen noktayı hatırlattı. İyi gidişata rağmen vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan İlhan, koronavirüse karşı aşıların tamamlanması ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Tedbirlere uyulması doğrultusunda, Ramazan ayında sosyal etkinliklerin kısıtlı yapılmasının pandemi sürecine katkı sağladığını belirtti. Ramazan boyunca artan vakaların bayram ziyaretleriyle birlikte artışa geçtiğini hatırlatan İlhan, bayramda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bayramda daha dikkatli olmamız gerektiğini belirten İlhan, bayram ziyaretlerinin gerçekleştirildiği yerlerin sık sık havalandırılması gerektiğini söyledi. Kronik hastaların yanlarında kalabalık olarak bulunmamaya dikkat edilmesi gerektiği ifade edilirken, tedbirlerin sürecin kolay atlatılmasına katkı sağladığı vurgulandı.

Okullarda maske kullanımı

Okullarda ve seyahatlerde maske kullanımı

Salgının hem Türkiye’de hem de dünyada devam ettiğini belirten İlhan, şu ana kadar binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Bundan sonra eskisi gibi kötü süreçler yaşanmayacağı belirtilirken; aşıların yapılmasının, yaşlı ve kronik hastaların da dikkat ederek aşılarını olmaya devam etmesinin süreç açısından önemli olduğunun altı çizildi. Vaka sayılarında yaşanan düşüşün vefat sayılarına da yansımasının umut edilirken, pandeminin bir an önce son bulması bekleniyor.

Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğuyla ilgili bazı esnetilmeler yapılabileceğinin sinyalini veren Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske takmak isteyen vatandaşların istediği gibi maske takmaya devam edebileceğini de söyledi. Okullarda ve toplu taşımalarda maske kullanımı zorunluluğuna değinen İlhan, kapalı alanlarda kullanılan maske zorunluluğunun da gevşetilebileceğini söyledi. Uçak, tren, otobüs seyahatlerinde ve hastane gibi ortamlarda maske takılmaya devam edileceğinin muhtemel olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal