Bilim İnsanlarından Yeni Açıklama Geldi!

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken, İngiltere'de görülen corona virüs varyantının yeni değişikliklere uğradığı ortaya çıktı. Bu durum endişelere sebep olurken, uzmanlar potansiyel yeni bir salgın tehlikesi konusunda açıklama yaptı.

03.02.2021-16:45 - (Son Güncelleme: 03.02.2021-16:45) Bilim İnsanlarından Yeni Açıklama Geldi!

Son gelişmelere göre koronavirüsün İngiltere varyantı yeni değişikliklere uğradı. Uzmanlar, bu değişimin aşıların etkinliği etkileyebilecek olmasına karşın, ülkede kullanan aşıların hala sonuç vereceğini söylüyor.

Diğer yandan başka bir araştırma grubundan korkutucu bir açıklama geldi. Uzmanlar 'Mükemmel bir patojen' olarak tanımladıkları, Candida auris mantarının bir sonraki potansiyel salgına neden olabileceğini söyledi.

CDC'ye göre bu mantar ölümcül sonuçlara neden olabilir. Imperial College'de Epidemiyoloji Bölümü Uzmanı Johanna Rhodes, mantarın ilk olarak 2009'da tanımlandığını ve mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan ilaçlara dirençli olduğunu açıkladı.

Johanna Rhodes, 2016 yılında İngiltere'de görülen Candida auris salgınıyla mücadelede yer almış bir isim. New Scientist'a açıklama yapan Rhodes, 'Candida auris'i bu kadar korkutucu kılan nedenlerden biri sadece ilaçlara olan direnci değil. Cansız yüzeylerde uzun süre kalabiliyor ve birçok şeye dayanabiliyor' dedi.

CDC'de görevli Dr. Tom Chiller, kimsenin mantarın nereden geldiğini bilmediğini söyledi. Chiller, mantarı bir yaratık olarak nitelendirirken, her yere yayılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Uzmanlar, Candida auris ve benzeri patojenlerin bir sonraki salgına neden olabileceğini, bu yüzden önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Mantar hastalıkları uzmanı olan Mahmoud Ghannoum, araştırma ve geliştirmelere daha fazla yatırım yaparak, enfeksiyona neden olabilecek organizmalara karşı hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal