Bilim İnsanları Yarasaların Geleceği Tahmin Ettiklerini Ortaya Çıkardı

Yarasaların avlarını yakalamak için kullandığı yöntemler bilim insanlarını hayretler içinde bıraktı. Bulgulara göre yarasalar, avlarının tam olarak nerede olacaklarını biliyorlar.

03.11.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-16:57) Bilim İnsanları Yarasaların Geleceği Tahmin Ettiklerini Ortaya Çıkardı

Bilindiği gibi görme duyuları olmayan yarasalar, avlanabilmek için farklı yöntemler kullanıyor. Duyu organları çok gelişmiş olan bu hayvanlar, seslerin çıkardığı yankılar ile yönlerini buluyorlar.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı araştırma, yarasaların avlarının çıkarmış olduğu seslerin yankısından faydalanarak avlarının konumunu tahmin edebildiklerini ortaya çıkardı. Ancak araştırmada asıl ilginç olan bulgu, daha avları buna karar vermeden önce dahi yarasalar, avının tam olarak nereye gideceğini bilerek konumunu kesin bir şekilde tahmin edebiliyor.

AVLARININ GİDECEĞİ KONUMA HAREKETLENİYORLAR

Psikoloji ve Beyin Bilimleri profesörü Cynthia F. Moss, şaşkınlığını “Böcek uçuyor. Yarasa da uçuyor. Böylesine değişken bir ortamda yarasa, sadece yankılara güvenseydi avını ıskalardı.” Cümleleri ile gösterdi.

Bilim adamları söz konusu teoriyi test etmek için gerçek hayattaki av sahasını simüle eden bir ortam tasarladılar. Yarasalar, öngörüldüğü gibi avdan gelen yankının daha ilerisine, böceğin gerçek konumuna odaklandılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal