22.02.2021-17:43 (Son Güncelleme:22.02.2021-17:43)


1

Buradaki besinlerin çoğu çok sevilerek yenilen şeyler. Ancak tüm bildiklerinizi unutun. Yapılan bir araştırma, vücudumuzun en önemli organlarından biri olan beyne zarar veren besinleri güncelledi.



2

Nöroloji Akademisi tarafından yapılan deneylere göre; yağlı ve şekerli gıdalar dört gün içinde beyne direkt doğrudan zarar verdiği gözler önüne serildi.



3

Yağ ve şeker içeren beslenme programının kişinin düşünme ve hatırlama gibi becerilerini kötü yönde etkileyerek bilişsel sağlığını bozduğu tespit edildi.



4

Yağlı ve şekerli bir diyet sadece dört gün içinde hafızanıza, dikkatinize ve ruh halinize çok zararlar verebilir.



5

Hem Circulation hem de Lancet dergisinde yayınlanan araştırmaya göre; sağlıklı bir görünüm, sağlıklı bir vücuda sahip olduğunuz anlamına asla gelmiyor. Eğer zayıfsanız ama yine de sağlıksız bir diyetiniz varsa ve egzersiz yapmaktan kaçınıyorsanız işte hala kanser, kalp krizi ve diyabet riskindesiniz demektir.



6

Aşırı kilo, tüm vücudu etkileyen bir gerçek. Kalp krizi ve diyabet görülme olasılığı bu kişilerde oldukça fazla. Ancak uzmanlara göre bu açıklama, ince insanların rahat bir nefes alabileceği anlamına gelmiyor.



7

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir başka deney ise, yüksek yağlı diyetin beş gün boyunca tüketildiğinde, dikkat ve hafıza fonksiyonunun yanı sıra ruh hali değişimlerine de yol açtığını gösterdi.



8

Tavuk nugget, şekerli besinler, margarin, endüstriyel dondurmalar, hazır turşu, yağlı patates, fırında patlamış mısır, jöle, enerji içeceği, işlenmiş et, beyaz un, konserve çorba, hazır gronala, muffin, fast food ürünler, hazır çorbalar, kapalı sosis, kahvaltılık gevrek en zararlı yiyecekler arasında yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR