Bıldırcın Yumurtası Maskesi Nasıl Yapılır?

Kadınlar bıldırcının faydalarından vazgeçmek istemiyor ve bıldırcın yumurtası maskesi nasıl yapılır merak ediyor. İşte "Bıldırcın yumurtası maskesi nasıl yapılır hangi bölgelere uygulanır?" sorusunun yanıtı...

03.07.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:50) Bıldırcın Yumurtası Maskesi Nasıl Yapılır?

Mısır, Çin ve Japonya’da antik çağlardan bu yana astım, enfeksiyon sorunları, sindirim sorunlarının tedavisinde bıldırcın yumurtası kullanılmıştır. Günümüzde modern tıp bu hastalıkları tedavi etmek için yeni yöntemler geliştirmiş ve bu kullanımlar unutulmuş olsa da, birçok kozmetik üründe özellikle tedavi edici maskelerde bıldırcın yumurtası kullanılmaya devam edilmektedir. Özellikle 

Sağlıklı Vücut ve Sağlıklı Görüntü
Maske hızlı sonuç elde etmek isteyen kadınlar için bir seçenek gibi görünse de bıldırcın yumurtasından maksimum fayda elde etmek açısından öncelikle diyete dahil etmek iyi bir fikir olabilir.

Bıldırcın yumurtaları diğer yumurtalardan farklı olarak içinde mikrop barındıran enzimleri taşır, bu nedenle çiğ olarak tüketilecek kadar güvenlidir.

Bıldırcın yumurtası içerdiği yüksek B vitaminleri, protein ve sülfür ile sağlıklı ve hacimli saç elde etmek, kırışıklıkları azaltmak, parlak bir cilt ve güçlü tırnaklar için son derece güzel sonuçları en hızlı şekilde elde etmeyi sağlar.

Bunun için günde bir bıldırcın yumurtası yemek yeterli olacaktır.
Peki diyete dahil edip bir yandan içerden desteklenen cilt dışardan maske ile nasıl desteklenmeli,

Bıldırcın yumurtası maskesi nasıl yapılır hangi bölgelere uygulanır?
Bıldırcın yumurtası maskesi nasıl yapılır sorusuna karşılık gelen çok sayıda maske türü olsa da başlıca cilt sorunlara en hızlı yanıt alınan maske türleri şunlardır:
Göz Altı Kırışıklık, Morluk Veya Lekelerinin Tedavisi
5 ml maydanozun suyu
1 bıldırcın yumurtası
Yeterince yoğurt kaşık yoğurt
Malzemeler karıştırılıp maske kıvamına getirilir, göz altlarına sürülür, 20 dakika bekletilir ve yıkanır.

Saç Bakımı
1 kaşık susam yağı
1 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
2 bıldırcın yumurtası
Yarım avokado
Avokado ezilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak maske kıvamına getirilir. Saç diplerine sürülür ve saç hava almayacak şekilde sarılır. 2 saat sonra şampuanla yıkanır.

Cilt Sağlığı
Bıldırcın yumurtası içerdiği A, E, B vitaminleri, fosfor ve potasyum mineralleri ile hem cildi hem de cilt altı bağ dokusunu besler.

Cilt İçin Maske:
1 bıldırcın yumurtası
3 damla limon suyu
Malzemeler karıştırılıp cilde sürülür 10 dakika bekletilir, yıkanır ve nemlendirici sürülür. Bu maske haftada bir uygulanmaya devam edilir.

Cilt Gerici Etkiler
Bunu sağlamak için bıldırcın yumurtası beyazı cilde uygulanır ve 15 dakika sonra yıkanır.
1 bıldırcın yumurtası
1 salatalık
Salatalığın suyu çıkarılır ve bıldırcın yumurtası ile karıştırılır, yüze uygulanır ve 20 dakika sonra yıkanır.

Yaşlılık lekeleri
Binlerce yıldır geleneksel olarak kullanılan ve sonuç alınan bu yaşlılık lekelerini giderici formül aynı zamanda kan akımını arttırıcı etkisiyle bağ dokusunu güçlendirir ve cildi gençleştirir.
10 gr pirinç nişastası
5 ml taze limon suyu
1 bıldırcın yumurtası
Malzemeler iyice karıştırılır ve lekelerin üzerine uygulanır. 20 dakika bekletilir ve yıkanır. Nemlendirici krem sürülür. Güneşe çıkılmaz. Lekeler iyileşene kadar haftada bir uygulanır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal