Bildiğiniz pizzalardan biraz farklı: Lezzetli ve pratik tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır? MasterChef tütsülenmiş somon pizza tarifi ve malzemeleri

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri olarak yer aldığı MasterChef Türkiye programının yarın akşam yayınlanacak olan yeni bölümünde yarışmacılar tütsülenmiş somon pizza tarifini yapacak. İzleyenler ise MasterChef tütsülenmiş somon pizza tarifi ve malzemeleri hakkında bilinmesi gerekenleri öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Lezzetli ve pratik tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır? Sorunun yanıtı haberimizde...

05.01.2023-18:31 - (Son Güncelleme: 05.01.2023-18:31) Bildiğiniz pizzalardan biraz farklı: Lezzetli ve pratik tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır? MasterChef tütsülenmiş somon pizza tarifi ve malzemeleri

TV8 ekranlarının fenomen programı MasterChef Türkiye’de 6 Ocak 2023 Cuma günü yayınlanacak olan yeni bölümde yarışmacılar şeflere tütsülenmiş somon pizza tarifini yapmaya çalışacak. Her türüyle gönüllerde ve damaklarda taht kuran pizzaların somonlu olan versiyonunu merak eden izleyenler ise MasterChef tütsülenmiş somon pizza tarifi ve malzemeleri hakkında bilinmesi gerekenleri öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Lezzetli ve pratik tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır?

Bilinen pizzalardan biraz farklı bir ismi olsa da lezzeti ve pratikliğiyle onlardan aşağı kalır yanı olmayan tütsülenmiş somon pizza için gereken malzemeler ve uygulanması gereken tarif şu şekilde:

Tütsülenmiş Somon Pizza Nasıl Yapılır

Malzemeler

200 gr pizza hamuru

Üzeri için:

4 domates

1 soğan

2 çorba kaşığı domates salçası

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

30 gr dil peyniri

100 gr somon füme

2-3 çorba kaşığı kapari

4 çorba kaşığı krem beyaz peynir

Tarif

Pizzalar için hazırlanan pizza hamurunu hazırlayın. Domatesleri soyup rendeledikten sonra soğanı da soyarak domatese ilave edin. Soğanı zeytinyağında pembeleştirdikten sonra Domates ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirin. Dilpeynirini tel tel ayırıp kaşar peynirle harmanlayın.

Pizza hamurlarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu sürüp peynirin yarısından fazlasını ilave edin. Somon dilimlerini yerleştirip kalan peynir karışımı ile kapariyi serpiştirin.

180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp birer parça krem beyaz peynirle süsleyin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal