Bige Önal Nereli?

Ünlü eski futbolculardan Erhan Önal’ın kızı Bige Önal, sinema filmlerinde, televizyon ve internet dizilerinde sergilediği oyunculuk performansı ile Türkiye’nin sevilen yüzlerinden biridir. Peki, Bige Önal kimdir? Bige Önal nereli? İşte yanıtı...

16.07.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:14) Bige Önal Nereli?

Hemen hemen hiçbir zaman magazinel bir hayat yaşamayan güzel oyuncu, son yılların en takdir edilen oyuncularından Aras Bulut İynemli ile uzun süredir imrenilen, güzel bir ilişki yaşamaktadır. Peki Bige Önal nereli? Bige Önal İstanbulludur.

Bige Önal Hayatı

Bige Önal, 1 Şubat 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Babası eski futbolcu Erhan Önal, annesi ise ünlü eski mankenlerden Mine Baysan’dır. Bige Önal henüz 8 yaşındayken annesi ve babası boşanmıştır.

Lise öğrenimini İstanbul’da Özel Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlayan Bige Önal, üniversite öğrenimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde bitirmiştir.

Bige Önal Kariyeri

Bige Önal, 28 Temmuz 2010 tarihinde, TRT’de yayın hayatına başlayan ‘Elde Var Hayat’ dizisinde rol alarak tanınmaya başlamıştır. Daha önceki yıllarda da dizilerde oyuncu olarak yer almış olsa da bu dizi ile ün sahibi olmuştur. Dizide Yeliz karakterini canlandıran güzel oyuncu, Emre Altuğ, Rojda

Demirer, Ahmet Kural, Yeşim Ceren Bozoğlu, Hande Subaşı gibi isimlerle birlikte oynama fırsatı yakalamıştır.

Yine 2010 yılında, Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı en sevilen filmlerden biri olan ‘New York’ta Beş Minare’ filminin setinde, yapım asistanı olarak çalışmıştır.

2014 senesinde ise, Ayça Bingöl ve Metin Horozoğlu’nun başrollerini üstlendiği ‘Benim Adım Gültepe’ dizisinde Nazlı rolü ile karşımıza çıkmıştır. Bu dizide İlker Kızmaz ve Metin Koç gibi önemli oyuncular da yer almıştır. Amerika ve Türkiye’de çekimleri yapılan bu sinema filminde Haluk Bilginer, Robert Patrick gibi usta isimler başrol oynamıştır.

2015 senesinde, Acun Medya’nın yapımcılığını yaptığı ‘Maral En Güzel Hikayem’ isimli dizide Hazal Kaya, Aras Bulut İynemli, Ceyda Düvenci, Fırat Altunmeşe ile birlikte rol almıştır. Dönemin en çok izlenen dizilerinden olan bu dizinin senaryosunu ise Pınar Bulut kaleme almıştır. Bilge Önal ise Alara karakterine hayat vermiştir.

Geçtiğimiz son yıllarda, sinema oyunculuğuna da geçiş yapan Bige Önal, tavrı, duruşu ve mesleki disiplini ile hem iş camiasında hem de izleyenler tarafından takdir edilmektedir.

Dizi ve Filmleri

- Sen Çal Kapımı: Selin, TV Dizisi, 2020
- Hakan Muhafız: İntenet Dizisi, 2019
- Martıların Efendisi: Rüya, Sinema Filmi, 2017
- Olanlar Oldu: Gizem, Sinema Filmi, 2016
- Bodrum Masalı, Lal, TV Dizisi, 2016
- göç Zamanı: Didem, TV Dizisi, 2016
- Maral En Güzel Hikayem: Alara, TV Dizisi, 2015
- BenimAdım Gültepe: Nazlı, TV Dizisi, 2014
- Muhteşem Yüzyıl: Rita, TV Dizisi, 2013, 4. Sezon
- Elde Var Hayat: Yeliz, TV Dizisi, 2011
- Halil İbrahim Sofrası: Didem, TV Dizisi, 2010
- Kısmetim Otel: Gizem, TV Dizisi, 2007

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal