Biden'a Tebrik Mesajları Gelmeye Başladı

Biden'ın ABD tarihinin 46.ncı başkanı olarak yemin etmesinin ardından göreve başlayan Joe Biden'a tebrik mesajları gelmeye başladı.

20.01.2021-22:52 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-22:50) Biden'a Tebrik Mesajları Gelmeye Başladı

ABD tarihinin 46.ncı başkanı olarak yemin etmesinin ardından göreve başlayan Joe Biden'a tebrik mesajları gelmeye başladı.

Biden'ın ABD'nin yeni başkanı olarak göreve başlamasının ardından birçok bölgeden tebrik mesajları geldi.

'AB KONSEYİ'NDEN İLK MESAJ'

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, yayınladığı mesajda, 'Her ülkede olduğu gibi ABD halkı da umutlarını ve endişelerini ciddiye alan liderler hak ediyor. Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in tam da bunu yapacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Biden'a daha güçlü bir Avrupa, daha güçlü bir ABD ve daha iyi bir dünya' kurma önerisinde bulunan Michel, AB'nin yeni dönemde ABD ile ilişkilerinde önceliklerini, "çok taraflı iş birliğini genişletme, Kovid-19 salgınıyla mücadele, iklim değişikliği, adil ticaretle ekonomileri yeniden inşa etme ve güvenlik ve barış için güçleri birleştirme olarak belirtti.

'NATO MESAJ YOLLADI'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise yazılı açıklamasında, ittifak adına Biden ve yardımcısı Harris'i tebrik ederek, "Bugün transatlantik ittifakı için yeni bir dönemin başlangıcı." ifadesine yer verdi.

'İSRAİL: EN İYİ DOST DEDİ'

İsrail umhurbaşkanı Rivlin, yayınladığı mesajda, İsrail'in ABD'nin "en iyi dostu" olduğunu ve iki ülke arasındaki bağların siyasi partilerin ötesine geçtiğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal