Biden, Netanyahu’nun uyguladığı politikaya ‘hata’ dedi!

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda günler uzadıkça İsrail, daha zor bir çıkmazın içine girdi. Bunun ilk sinyalini ABD Başkanı Joe Biden’dan geldi. Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze’deki eylemlerini ‘‘Hata’’ olarak niteledi.

10.04.2024-17:56 - (Son Güncelleme: 10.04.2024-17:56) Biden, Netanyahu’nun uyguladığı politikaya ‘hata’ dedi!

Biden, ABD'de İspanyolca yayın yapan Univision kanalına demeç verdi. Netanyahu hükümetinin Gazze’deki uyguladığı orantısız saldırılara ve insan dışı tutumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

‘‘Yaklaşımına katılmıyorum’’

Hiçbir hukuk kararını tanımayan Netanyahu’yu Gazze’deki eylemlerinden dolayı eleştiren Biden, ‘‘Yaptığı şeyin bir hata olduğunu düşünüyorum. Yaklaşımına katılmıyorum’’ cümlelerine yer verdi.

‘‘Bazı ihtiyaçların mazereti olamaz’’

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Netanyahu’nun birçok hataya imza attığına değinen Biden, İsrail'e Gazze'de acil ateşkes sağlanması için adım atması ve insani yardımlara erişime izin vermesi çağrısında bulunarak ‘‘(Gazze'deki) İnsanların tıbbi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamamak için hiçbir mazeret olamaz. Bunun hemen yapılması gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

‘‘Ateşkes yönelik çağrıda bulundum’’

ABD Başkanı Biden, 4 Nisan'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde de bilgiler vererek, ‘‘Gazze'de acil ateşkes sağlanması ve İsrail'in bu konuda ateşkese yönelik adım atması çağrısında bulunmuştum.’’

7 Batılı gönüllü hayatını kaybetmişti!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Son olarak Biden, görüşmede, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürülmesini de gündeme getirerek WCK ve bölgede görev yapan insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların ve Gazze'deki insani durumun ‘‘Kabul edilemez’’ olduğunu vurgulamıştı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal