Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İklim Zirvesine Davet Etti

ABD Başkanı Joe Biden, içlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu 40 dünya liderini 22-23 Nisan tarihlerinde online iklim zirvesine davet etti. ABD Başkanı Joe Biden, zirve daveti için Başkan Erdoğan’a bir mektup da yolladı.

27.03.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-09:25) Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İklim Zirvesine Davet Etti

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Biden, 22-23 Nisan’da ev sahipliği yapacağı ve çevrim içi düzenlenecek Liderler İklim Zirvesine 40 dünya liderini davet etti” denildi. 

Konu olan zirvenin kamuya açık bir şekilde canlı yayınlanacağına dikkat çekilen açıklamada, Joe Biden’ın vazifeye geldiği ilk gün, Donald Trump’ın ayrıldığı Paris İklim Anlaşmasına geri döndüğü hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, liderler zirvesinde, iklim değişikliği ve daha kuvvetli bir mücadelenin ehemmiyetinin ve ekonomik faydalarına vurgu yapılacağı belirtilirken, “Glasgow’da, kasım ayında toplanacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesi, bu zirve önemli bir kilometre taşı olacaktır” açıklaması yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın davet ettiği kırk dünya lideri listesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Çin Devlet Bakanı Şi Cinping, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da vardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal