Biberon Çürüğü Neden Olur? Biberon Çürüğü Nasıl Önlenir?

Biberon çürüğüne sebep olan nedenler ve önlemek için atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirici yazımızdan yararlanabilirsiniz.

30.07.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-10:45) Biberon Çürüğü Neden Olur? Biberon Çürüğü Nasıl Önlenir?

Bebeklerde diş konusunda ortaya çıkan ilk sorunlardan biri olan biberon çürüğü dikkat edilmesi gereken ciddi bir konudur. Yanlış beslenme şeklinden dolayı ortaya çıkan bu durumu önlemek ise ebeveynlerin elindedir.

BİBERON ÇÜRÜĞÜNÜN SEBEPLERİ

Çürüğe sebep olabilecek birçok etmen vardır. Bu sebeplerden biri, bebeğin dişlerinin uzun zaman şekerli içeceklere maruz kalmasıdır. Birçok anne baba çocuklarını sakinleştirip uykuya dalmalarını mümkün kılmak için biberon verir.Biberon çürüğünün meydana gelmesinde bir diğer etmen ise, asit üreten bakterilerin bir biçimde bebeğin ağzına bulaşmasıdır. Anne babalar veya bakıcılar bebeklere yemek vermeden evvel tadına veya sıcaklığına bakmak için kaşıktaki ya da bardaktaki yiyecekleri test ederler. Bu yolla tükürük yoluyla bu insanlardaki bakteriler bebeklere geçer.

BİBERON ÇÜRÜĞÜ NASIL ÖNLENİR?

Çocuğunuzun biberon, süt veya meyve suyu tüketerek uyumamasına dikkat göstermelisiniz.
Çürüklere karşı tedbir almak yada erken teşhiste bulunabilmek için bebeklerinizi 1 yaşından itibaren pedodontiste (diş hekimi) göstermelisiniz.Çocuğunuz 2 yaşından küçükse, gece beslenmesinin ardından steril suyla nemlendirilmiş bir bez uygulayarak bebeğinizin diş ve etlerini ovun ve ardından tuz sürün. Tuz, sodyum klorür barındırdığından ağız ve diş sağlığını korumada etkili bir role sahiptir.
Bebeğinizi beslerken biberon istiyorsa içine bal, pekmez, şekerli besinler veya şurup gibi tatlandırılmış sıvıları vermekten uzak durun. Bu, bebeğiniz için kötü bir alışkanlıktır.
Beslenmesi neticelendikten sonra kesinlikle su içmesini sağlayın.
Çocuğunuzun dişlerini günde iki kez macun olmadan fırçalayın. Eğer diş macunu kullanmayı seçecek olursanız, florür barındırmayan ürünleri seçin. (Florür yutulduğunda çocuklar için tehlikeli olabilir.)
Diş doktorları çocukların 1 yaşından itibaren bardağa geçmelerini tavsiye eder. Bardaktan içmek, sıvının diş çevresinde toplanma ihtimalinin daha düşük olmasını sağlar.
Çocuğunuzun şeker, sakız, kurabiye, çerez gibi tükettiği tatlı veya yapışkan yiyecekleri kısıtlayın.
Ara öğünlerde olabildiğince karbonhidrat ağırlıklı beslenme yerine lifli besinler; yani sebze, meyve veya kuruyemiş gibi yiyecekler seçilmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal