Bezelyenin Faydaları Nelerdir?

Bezelyenin faydalarını sizin için derledik. Bonus tavsiye olarak da bezelye çorbası tarifi hazırladık, şimdiden afiyet olsun.

24.03.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-17:45) Bezelyenin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bileşenlerden oluşan bezelye Türk ve dünya mutfaklarında besleyici özelliklerinden dolayı sıkça tüketilmektedir. Bezelye, A vitamini, C vitamini, demir, potasyum, diyet lifi, magnezyum, folik asit ve küçük sağlıklı yağlar ile kişi sağlığı üzerinde faydası olan bir sebzedir. Bezelyenin faydalarını sizin için derledik. Bonus tavsiye olarak da bezelye çorbası tarifi hazırladık, şimdiden afiyet olsun.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ KORUYOR

- Bezelyenin diyet lifleri oldukça yüksektir bu sebepten ötürü sindirim sistemine yardımcı olur, metabolizma hızını artırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

- Bezelye lif içermektedir. Lif bir tür karbonhidrattır fakat vücudunuzdaki glikoz ve insülin seviyelerini düzenlemektedir.

- Yeşil bezelye içindeki besin maddeleri ile yüksek tansiyonu engellemektedir. Yeşil bezelyenin yüksek tansiyona neden olabilecek hücre hasarını önleyebilen antioksidanlara sahip olduğu bilinmektedir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR


- Demir, kalsiyum, çinko, bakır, manganez gibi birçok mineral açısından zengin olan bezelye vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

- Bezelyenin içerdiği flavonoidler, kateşin, epikateşin, karotenoid, alfa karoten gibi antioksidanlar, yaşlanma sürecini geciktirerek cilde doğal bir parlaklık sağlamaktadır.

HASTALIK RİSKİNİ AZALTIYOR!

- Bezelye, osteoporozun önlenmesine fayda sağlar.

- C vitamini kaynağı olan bezelye, kalbin korunmasına fayda sağlar. C vitamini içeren bezelye koroner kalp hastalıklarının riskini azaltmaktadır.

- Bezelyede bulunan K vitamini, Alzheimer hastalığının önlenmesine fayda sağlar.

- Bezelye göz sağlığının korunması için gerekli olan temel besinlerden biridir.

BEZELYE ÇORBASI


Bezelye çorbası için gerekli malzemeler:

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 soğan

- Yarım tatlı kaşığı tuz

- 2 su bardağı bezelye

- 5 su bardağı su

- Yarım limon suyu

- Tuz

- Karabiber

- Kırmızıbiber

- Zeytinyağı

BEZELYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Soğanların üzerine tuzu ilave ederek yumuşayana dek zeytinyağında kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine bezelyeleri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 20 dakika daha pişirin. Bezelyeler pişince çorbayı blenderdan geçirin ve limon suyunu üzerine ekleyip tuz ve karabiberi de ilave ederek çorbanızı tatlandırın. Servis ederken bezelye çorbanızın üzerine zeytinyağını gezdirip kırmızıbiber serpin, afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal