Beyin Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

Beyin kanserli hasta ne kadar yaşar? Kanser kulağa son derece korkutucu gelen hastalıkların içinde genellikle ilk sırada yer alır. Bunun birden çok türü var. Beyin kanseri de bunların içinde. Vücudumuzun yönetim merkezinde ortaya çıkan bu ciddi hastalığa dair merak ettiğiniz her şey yazımızda bulunuyor.

13.06.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:25) Beyin Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

Beyin kanserli hasta ne kadar yaşar? Kanser kulağa son derece korkutucu gelen hastalıkların içinde genellikle ilk sırada yer alır. Bunun birden çok türü var. Beyin kanseri de bunların içinde. Vücudumuzun yönetim merkezinde ortaya çıkan bu ciddi hastalığa dair merak ettiğiniz her şey yazımızda bulunuyor.

Beyin Kanseri Nedir?

Beyin kanseri, en önemli organımız üstünde oluşmuş olan kanserli hücre ve kitlelere verilen isimdir. Bunun bir diğer karşılığı ise ur ya da tümördür. Farklı nedenlerden dolayı kaynaklanır. İyi ve kötü huylu olmak üzere iki farklı türü vardır. Erken dönemde tedavisi yapılır. Özellikle iyi huylu olanlarda alınan sonuç tam anlamıyla mükemmeldir.

Beyin Kanseri Olan Hastaların Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Beyin kanserli hasta ne kadar yaşar: Diğer bütün kanser türlerinde olduğu gibi her hasta kendi içinde farklı özelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra hastalığın hangi evrede olduğu genellikle yaşam süresini belirleyen en temel parametrelerin içinde dikkat çeker. Derecelere göre  biçilen ortalama ömür hakkında şunları söyleyebiliriz;

  • Birinci evre beyin kanserli hasta son derece şanslıdır. Çünkü kaybedilmiş bir zaman söz konusu değildir. Erken müdahale yapılır. Bunun ardından ortalama bir yaşam süresinin en az 12 yıl olduğu biliniyor. Yani hastalar normal yaşamlarına devam ediyorlar.
  • Bunun yanı sıra ikinci evre için de benzer şeyleri ifade etmek lazım. Nispeten erken bir dönemdir. Bundan dolayı 12 seneye kadar hastanın yaşaması genellikle olasılıkların içinde ve son derece mümkün olan bir durumdur.
  • Üçüncü evrede ise hastalık ilerlemeye başlamıştır. 16 aylık bir yaşam öngörülür.
  • Beyin kanserli dördüncü devre hastalarda ise 14 ay ömür biçilir.

Beyin Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Beyin kanseri belirtileri şöyledir;

  • Özellikle kötü niyetli olarak bilinen bir tümörden dolayı en çok görülen belirti baş ağrısıdır. Son derece şiddetli olmasından dolayı kişiye çok büyük bir rahatsızlık verir.
  • Bunun yanı sıra halsizlik de sık görülür.
  • Zaman zaman ve hatta bazılarında yoğun bir biçimde bulantı ve kusmaya rastlanır.
  • İlerlemiş olan vakalarda ise unutkanlık artık kendisini göstermeye başlamıştır.
  • Titremeler bir nöbet şeklinde görülür ve kişiyi rahatsız eder.
  • Bazı hastalarda durum çok ciddi bir boyuta geldiği için kısmi felç görülür. Yani uzuvların bir kısmı hareket ettirilemez.
  • Bilinç kayıpları da söz konusu olabilir.
  • Beyin kanseri semptomları bu şekildedir.

Beyin Kanseri Neden Olur?

Beyin kanserli hasta ne kadar yaşar: Hastanın hangi evrede olduğuna ve tümörün türüne göre farklılık gösteriyor. Beyin kanseri nedenleri içinde genetik faktörler öne çıkar. Yani aileden yatkınlık durumu söz konusudur. Son derece düşük olan bağışıklık sistemi ve yaşlılık da nedenlerin içinde dikkat çekiyor. Radyasyona maruz kalmayı da unutmamak lazım.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal