Beyin hastalıklarına umut olacak tek doz!

Beyin hastalıklarını önlemede tıp dünyasında yeni bir gelişme yaşandı. Uzmanların aktarımına göre gen terapisiyle iki ölümcül hastalığın ilerlemesi durdurulduğu ayrıca beyin hastalıklarının tedavisi ve önlemede kullanabileceği duyuruldu.

19.02.2024-14:08 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-14:08) Beyin hastalıklarına umut olacak tek doz!

Araştırma Avustralya’nın Sydney Macquarie Üniversitesi’nde yapıldığı belirtildi. Amiyotrofik lateral skleroz ve frontotemporal demans olarak da adlandırılan motor nöron hastalığına neden olan protein blokajlarını ortadan kaldırabilen, sonunda ölüme yol açan iki nörodejeneratif hastalık için tek dozluk bir genetik tedavi geliştirildiği aktarıldı. 

Önemli gelişme!

Önemli açıklamalarda bulunan araştırmacılar yeni tek dozluk genetik terapi, farelerde iki yıkıcı nörodejeneratif hastalığın ilerlemesini durdurduğu ifade edildi.

Beyin hastalıklarını önleyebilen dozaj

Uzmanlardan umutlu açıklama!

Araştırmaların süreç içerisinde netleşeceğini belirten uzmanlar hedefledikleri zaman içerisinde çalışmaların insanlara aktarılıp aktarılmayacağını görmek istedikleri belirtilirken, denemeler için umutlu konuştu: “İnsanlar üzerinde denemelere başlandığında yalnızca bu hastalıklardan ölmelerini engellemekle kalmayıp aynı zamanda hastaların bir kısmını rehabilitasyon yoluyla geri kazanmalarına da olanak tanıyacağına dair büyük umudumuz var.”



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal