Beyazıt'taki korkunç görüntülere neden olan çatışmanın perde arkası ortaya çıktı!

İstanbul Beyazıt'ta, tarihi Kapalıçarşı'nın hemen yanı başında adeta terör estiren korkunç görüntülere sahne olan çatışmanın nedeni ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

24.05.2022-09:56 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-11:03)

İstanbul Fatih'te Beyazıt Çadırcılar Sokak'ta iki grup arasında 10.30 saatlerinde silahlı kavga meydana geldi. Söz konusu kavgaya müdahalede bulunmak isteyen bir sivil polis yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti. Özel harekat polisleri de güvenlik tedbiri alırken biri polis 5 yaralı hastaneye kaldırılmıştır. Çatışmanın sonrasında yapılan gözaltı sayıları da artmaya devam etmektedir. 

Valilik açıklama yaptı 

Çıkan tartışmaya yönelik İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Yapılmış olan açıklamada ise, "Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih İlçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesinde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür. 

Olaya müdahale eden 1 polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" şeklinde ifade edildi. 

Polis memurunun hayati tehlikesi yok 

Beyazıt Kapalı Çarşı'da husumetli olan iki esnaf grubu arasında meydana gelen silahlı çatışmada saldırganların pompalı tüfeğinden çıkan saçmalarla kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan polis memuru Gökhan A.'nın hayati tehlikesinin olmadığı ve kaldırıldığı Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Çatışmanın ardından gözaltına alınanlar cinayet büroya getirildi 

İstanbul Fatih Beyazıt'ta husumetli iki esnaf grubu arasında meydana gelen silahlı çatışmada 1'i polis 7 kişi yaralanırken, 27 şüpheli ise gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirilmiştir.

Yapılmış olan incelemede, Polat Öztürk, Ayhan Öztürk, Mahmut Korkular ve Remzi Korkular'ın daha önceden aralarında husumet olduğu aktarıldı. Özel harekat polisleri de güvenlik tedbiri alırken biri polis 7 yaralı hastaneye kaldırılmıştır. 


Gözaltına alınan şüpheliler 

Olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alan polis, Polat Öztürk, Ozan B., Yunus Ok., Hacı O., Muzaffer B., Ali Can Ç., Kerim Ö., Eyüp Can A., Eyüp Can., Burak E., Servet E., Ömer A., Serhat S., Gürsel K., Cumali O., Orhan K., Ali E., Doğan K., Salih A., Kaan K.'yı gözaltına almıştır.

Beyazıt’taki korkunç çatışmanın nedeni ise ''tükürük'' 

İstanbul Beyazıt'ta, tarihi Kapalıçarşı'nın hemen yanı başında olan caddede iş yerleri bulunan ve 10 ay önce yaşanan bir "tükürük" kavgası yüzünden birbirlerine husumet duyan iki esnaf grubu arasında çatışma çıktı. 1'i polis, 7 kişi yaralandı. Polis, 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Çatışmaya uzanan husumet, iddiaya göre 10 ay önce başladı.


10 aylık kin korkunç anlara neden oldu

Polat Ö. ve Ayhan Ö. ile Mahmut K. ve Remzi K. arasında yaşanan tezgâh önüne tükürme yüzünden tartışma çıktı, biri ağır iki kişi silahla vurularak yaralandı. 10 aylık kin, dün tekrar alevlenmiştir.

Tarihi Kapalıçarşı’da adeta terör estirdiler 

Gruplar arasında dün sabah 10.00 saatlerinde tartışma başladı. Silahlar çekildi, kurşunlar havada uçuştu. Olaya müdahale eden 17 yıllık polis memuru Gökhan K. ile 5 şüpheli ve bir vatandaş yaralandı. Olay esnasında bir kişinin, polisin belinden silahı alıp ateş açtığı aktarıldı. 

Özel Harekât polisleri, çatışmanın sonrasında çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri olayla ilişkili 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde bulunan 2 tabanca ele geçirildi. Polis memuru Gökhan K.'nin ise hayati tehlikesinin olmadığı aktarıldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal