Beyaz Saray’dan İbrahim Kalın’ın ziyareti sonrası açıklama geldi

Başkent Washington’da 14 Mart tarihinde bir araya gelen ABD Ulusal Güvenlik Danışmasını Jake Sullivanne ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın görüşmesene yönelik Beyaz Saray’dan yazılı açıklama yapıldı.

15.03.2023-10:33 - (Son Güncelleme: 15.03.2023-17:41) Beyaz Saray’dan İbrahim Kalın’ın ziyareti sonrası açıklama geldi

Beyaz Saray, ABD Ulusal Gücenlik Danışmanı Jake Sullivian ile Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın İkili ilişkilerin yanında bölgesel ve küresel meseleler konuşuldu.

AA'da yer alan habere göre, görüşmede, Sullivan’ın Türkiye’de meydana gelen depremler sebebiyle taziye mesajını yenilediği belirtilen açıklamada, ABD’nin bu aşamada Türkiye halkına desteğinin devam edeceğini belirttiği açıklandı.

Pek çok konu ele alındı

Bölgesel konular da ele alındı

Açıklamada, tarafların, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi’nin yenilenmesi yönünde Türkiye’nin çabaları ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden saldırılarının yanında bir dizi bölgesel gelişmeler üzerine konuşulduğu ifade edildi. 

Tarafların, Ermenitan ve Azerbaycan arasında süren müzakerelere verdikleri destek ile birlikte ikili savunma işbirliği de masaya yatırtıldıkları belirten açıklamada, Sullivian’ın, ABD’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmaları yönündeki fikirlerini aktardığı ifade edildi.

Kalın-Nuland görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland da bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile görüşmesine ilişkin Twitter'dan bir paylaşım yaptı.

Depremlerden etkilenenlere taziyelerini sunmak ve ABD'nin bu süreçte Türkiye'ye verdiği desteği görüşmek üzere Kalın ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Nuland, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunun yanı sıra ikili ve bölgesel işbirliklerini masaya yatırdıklarını bildirdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal